Reksio i Skarb Piratów - poradnik
Dodane przez Przemo dnia 11.08.2013 14:41

SPIS TREŚCI



  Zadanie 1: Uwalniamy Reksia z więzów

  Zadanie 2: Budujemy latawiec i wydostajemy się z mielizny

  Zadanie 3: Zdobywamy klucz do dziczy

  Zadanie 4: Rozpalamy ognisko

  Zadanie 5: Odkrywamy zawartość mapy

  Zadanie 6: Przeprawiamy się na drugą stronę rzeki

  Zadanie 7: Odbijamy atak piratów

  Zadanie 9: Dostajemy się do wnętrza wulkanu

  Zadanie 10: Przechodzimy labirynt

  Zadanie 11: Omijamy kładki

  Zadanie 12: Przechodzimy bezpiecznie przez mosty

  Zadanie 13: Nie dajemy złapać się przez ufoludki

  Zadanie 14: Pozbywamy się skał blokujących wyjście z wulkanu

  Zadanie 15: Otwieramy tajne przejście

  Zadanie 16: Typujemy skrzynię ze skarbem

  Zadanie 17: Dostarczamy list do pokładowego



Zadanie 1: Uwalniamy Reksia z więzów



Pierwszym zadaniem jest doprowadzenie kraba po deskach do Reksia, aby mógł przeciąć liny.




reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 2: Budujemy latawiec i wydostajemy się z mielizny




reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 3: Zdobywamy klucz do dziczy





reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 4: Rozpalamy ognisko





Zadanie 5: Odkrywamy zawartość mapy





reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 6: Przeprawiamy się na drugą stronę rzeki





reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 7: Odbijamy atak piratów





reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 8: Przedostajemy się do świątyni





reksio_piraci_poradnik.jpg




reksio_piraci_poradnik.jpg




Zadanie 9: Dostajemy się do wnętrza wulkanu



Rozmawiamy z kapłanem. Musimy odpowiedzieć na 5 pytań aby przejść dalej.


Pytanie 1: Kim jestem? Świecę na niebie, ale tak na prawdę nie świecę.

Odpowiedź: Księżyc



Pytanie 2: Nie ma nóg, a chodzi. Nie ma rąk, a bije. Kim jestem?

Odpowiedź: Zegar



Pytanie 3: Co jest cięższe: jeden kilo stali hartowanej, czy dwa kilo puchu?

Odpowiedź: Dwa kilo puchu



Pytanie 4: Mieszkam sobie na Mlecznej Drodze. Kim jestem?

Odpowiedź: Gwiazda



Pytanie 5: Co to za Słońce, że kwitnie na łące

Odpowiedź: Słonecznik



Pytanie 6: Im jest zimniej, tym bardziej się rozbieram. Im cieplej, tym bardziej się ubieram. Kim jestem?

Odpowiedź: Drzewo



Pytanie 7: Jesteśmy maili, jesteśmy biali. Mieszkamy w jaskini i posiekamy wszystko, co nam wrzucisz. Kim jesteśmy?

Odpowiedź: Zęby



Pytanie 8: Choć ważę tone, to jednak nie tonę.

Odpowiedź: Hipopotam



Pytanie 9: Ma dwie dziury. Jak go zadrzesz, patrzysz góry.

Odpowiedź: Nos



Zadanie 10: Przechodzimy labirynt





reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 11: Omijamy kładki


Przeskakujemy przez kolejne kładki tak, aby nie zapadła się żadna z nich i nie spadł na nas żaden kamień. Jako wytyczne powinniśmy obejrzeć wcześniejszą mapę na ścianie.



Poziom 1



reksio_piraci_poradnik.jpg


Poziom 2



reksio_piraci_poradnik.jpg


Poziom 3



reksio_piraci_poradnik.jpg


Przechodzimy po kładce dalej.



Zadanie 12: Przechodzimy bezpiecznie przez mosty


Należy przejść po mostach tak aby nie natknąć się na pająki , nietoperze oraz płomienie poniżej.



Zadanie 13: Nie dajemy złapać się przez ufoludki






reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 14: Pozbywamy się skał blokujących wyjście z wulkanu




reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 15: Otwieramy tajne przejście




reksio_piraci_poradnik.jpg


Zadanie 16: Typujemy skrzynię ze skarbem




Zadanie 17: Dostarczamy list do pokładowego





reksio_piraci_poradnik.jpg


Do zobaczenia w Reksio i Ufo. ;)



Autor: Przemo