Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
Opowieści z Narniii
krówka
ostatnio dużo się o tym czyta i mówi i wogóle robi się szum (oby nie skończyło się tak jak z Potterem Pfft). Czy któs widział może? Jeśli tak to jakie wrażenia ? Jeśli o mnie chodzi to widziałam (nie wiedziałam, że to na podstawie książki <mur> ) ... no i powiem, że podobało mi się, aczkolwiek nie wpadłam w niepochamowany zachwyt. Przypominało mi to chwilami Władce Pierścieni szczególnie moment bitwy. Bosz
www.bezkitu.com/bannery/bezkitu.gif

Eggz Eye
Coś mi się wydaję, że to się może skończyć tak jak w przypadku Harry'ego Pottera. :twisted: Może się mylę, nie wiem. Jest to też bajka, ale może przyjemniejsze niż HP? Maybe. :twisted:
img48.imageshack.us/img48/3410/images2xb.jpg

HAKU
Ja widzialem trajlera i to chyba taki wladca pierscieni tylko ze ze zwierzetami Pfft Nie ma co wchodze do szafy lol.
wsi.edu.pl/~lacelpa/lying_sig.png

drozda
Tylko proszę nie twórzcie drugiego wątku o HP :)

A co do Opowieści... to pamiętam, że jak byłem bardzo mały to oglądałem odcinki pokazywane w telewizji. Teraz z tego wszystkiego pamiętam tylko jak przez mgłę jakiegoś Lwa i przechodzenie do innego świata (Narnii) właśnie przez szafę jak Haku raczył przypomnieć :)

img72.imageshack.us/img72/212/nnwallasiankids10248yu.th.jpg[URL] [URL=http://img293.imageshack.us/my.php?image=nnwallbattlescene12803jq.jpg]img293.imageshack.us/img293/8094/nnwallbattlescene12803jq.th.jpg img293.imageshack.us/img293/9721/narnia8xt.th.jpg img293.imageshack.us/img293/3347/picshow49dx.th.jpg img293.imageshack.us/img293/3023/nnwallnmsg12803da.th.jpg img293.imageshack.us/img293/8864/nnwallstonetable412807nu.th.jpg img293.imageshack.us/img293/4222/nnwallcastle12800fb.th.jpg img293.imageshack.us/img293/2049/nnwallsnow12807uy.th.jpg img293.imageshack.us/img293/882/nnwalllamp12808ad.th.jpg img293.imageshack.us/img293/8003/nnwallstandee12801yj.th.jpg
Hmm... jestem gdzieś tam :browar

Hardcore
Bardzo fajnie się zapowiada, trochę oglądałem o tym filmie relacji itp i może być to naprawdę dobra produkcja. Mówicie żeby nie nawiązywać do HP. W tej chwili trzeba ponieważ jest to druga produkcja aż tak lansowana przez media jak HP a zapowiada się o wiele lepiej pod względem fabularnym itp.
Faust do Diabła - Chwilo Chwilo Trwaj

daz
drozda napisał:
A co do Opowieści... to pamiętam, że jak byłem bardzo mały to oglądałem odcinki pokazywane w telewizji.

Drozda, ja tez:) Jestesmy chyba nielicznymi osobami, ktore moga sie tym pochwalic:) A wspomnienia wlasnie po wersji w tv sa duzo milsze niz te z kina, mimo ze z tych pierwszych niewiele pamietam:)
wszyscy spiewaja, wszyscy klaszcza w dlonie
img509.imageshack.us/img509/3741/avat7xv.jpg

rachelka
To się dołączam, bo ja też oglądałam serial w telewizji jak byłam mała:) a i na filmie z sentymentu byłam i bardzo mi się podobał:-)
ale i tak uważam, że książki są o niebo lepsze!!
teraz to mało co gramSad na razie na tapecie Tex Murphy

SilverMoon666
Porównywać władcę pierścieni do opowieści z Narni to jak kurczak kontra kawiorGrin
Opowieści z Narni są ciekawe byłam na obu częściach w kinie i naprawdę mi się film podobał,chociaż są lepsze filmy:)
Zapraszamy do naszego Częstochowskiego Bractwa LARP-u!

Forum:
www.bractwo-larpu...

Nasz pierwszy filmik z LARP-a
http://www.youtub...JSJxvAqPs4

Kami
No tak... kurczak oczywiście lepszy Grin

Jeśli chodzi o filmy, to tylko pierwszy trzyma poziom. Druga część była już zdecydowanie bardziej skierowana do dzieci. Wkurzał mnie także akcent Kaspiana.

mertruve
Bardziej? A w zalozeniach to mial byc taki mroczny i mlodziezowy film...

kamiko
Mnie to troszkę przeraża, że żaden z dzisiejszych nowoczesnych dzieciaków nie chwyta, że Aslan to symbol Jezusa Chrystusa (zresztą taki był cel Lewisa - zachęcić dzieci do zapoznania się z chrześcijaństwem).

-SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-

Zgoda, może w pierwszym tomie jeszcze nie jest to aż tak oczywiste, ale w kolejnych tomach (chyba w trzecim, o ile mnie pamięć nie myli) - Aslan zmienia się w baranka i częstuje dzieci rybą 0_o - To chyba nie jest NAJSUBTELNIEJSZY symbol.
Poza tym w ostatnim tomie, kiedy nadchodzi koniec Narnii i dzieci umierają, Aslan przestaje być lwem.

biedny autor pewnie się w grobie przewraca, bo dzieciaki nic już z jego misternie uknutej bajki o chrześcijaństwie nie rozumieją XD

telipinus
a nie pomyślałaś, że On to tak misternie ukrył że ciężko teologom się z tym pozbierać o co tam chodzi
"Nie podoba się to nie słuchaj, a kłamać nie przeszkadzaj" K. Jeskow

kamiko
telipinus napisał/a:
a nie pomyślałaś, że On to tak misternie ukrył że ciężko teologom się z tym pozbierać o co tam chodzi

nie za bardzo wiem o czym mówisz, bo "Opowieści z Narnii" nie są ani trochę skomplikowane (a o tym jest temat)

Kami
http://www.filmwe...i%22-61839
Zwiastun trzeciej części już jest. Grin Dziwne, że jakoś Eustachego za bardzo nie pokazują... w ogóle nie liznęli tego, że zamienił się w smoka, mam nadzieję, że nie wycięli tego fragmentu. "Kaspian" o wiele bardziej mi imponuje od kiedy widziałam go w Dorianie Gray'u.

crouschynca
Pod tym adresem można obejrzeć 3 nowe fragmenty trzeciej części:
http://www.stopkl...p?wi=68684

Kami
Czyli będzie smok. Grin W pierwszych trailerach nic o nim nie było i już się bałam, że to wytną. Hm... a Eustachy nie miał być grubszym dzieckiem? Nie ma już grubszych dzieci w Hollywood?

crouschynca
W Hollywood wszyscy dbają o linię - rygorystyczne diety, ćwiczenia pod okiem specjalistów itd. Może tam już od najmłodszych lat nad tym ostro pracują. Lol

Kami
Straszne rzeczy. Wink2 Ja wiem, że grubsi ludzie nie wyglądają już tak korzystnie przed kamerą, ale jak było w książce grubsi to mają być grubsi. Pfft2 Precious dostał Oskary właśnie za to. Wink2

crouschynca
Bo to jedna książka została tak potraktowana przez twórców filmowych.VeryPleased Notorycznie zmieniane są takie rzeczy jak kolor włosów, skóry, waga, imiona itd.

Kami
No i to mnie powiedzmy irytuje. Książka osiągnęła sukces, bo była jaka była, więc po co ją zmieniać? Arwena ratująca Froda też mnie irytowała, a Lewis jest przecież w całości oparty na symbolach. Takie rzeczy powinny być pozostawione w oryginale.

Przejdź do forum: