Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
W co teraz gracie ?
Kami
Sleeping Dogs jest b. fajne jeśli lubi się tego typu gry. Smile2

Ja się przymierzam do nowych przygodówek, ale póki co czeka jeszcze Far Cry 3 Wink2 ... no i czekam na nowego Assassyna Grin

agusia16
Z braku czasu gram niewiele, czasami wcale, a jak mam czas, to męcze Testament Sherlocka, dosłownie męczę, bo ciagle mam przestoje. Od paru dni nie mogę wyjść z młyna, niestety :@

Toddziak
A mnie wzięło na starocie i gram sobie w Might and Magic VI. Uber gra Grin

Kami
Might and Magic, czy Heroes of Might and Magic? Smile2

No co ty agusia, jak się można męczyć z Sherlockiem? Grin Super gra. Ale męczysz się, bo nie chcesz skorzystać z solucji?

Toddziak
Kami napisał/a:
Might and Magic, czy Heroes of Might and Magic? Smile2

Jak staroć, to samo Might and Magic Pfft Z 1998 roku bodaj, ale gra się świetnie. Ach, ten klimat Grin

Kami
Prawda Smile2

To jest pierwszoosobowe, nie? Ja się do pierwszoosobowych dopiero co przekonałam przy Dishonored, bo normalnie tego typu gry są dla mnie zbyt klaustrofobiczne. xD

BTW Dishonored bardzo dobra gra. Grin Ja przechodziłam wszystko na cichacza, ale wszystkich usypiałam, żeby potem swobodnie się poruszać i wszystko przeczesywać. VeryPleased

Toddziak
Heh, a ja tak lubię pierwszoosobowo, większa immersja. Tak też wszystkie Sherlocki przechodziłam, że o Skajrimach i takich tam nie wspomnę Wink2

Dishonored czeka u mnie na dysku na lepsze czasy, ale brat grał i bardzo sobie chwalił.

askalon
Kami napisał/a:
Sleeping Dogs jest b. fajne jeśli lubi się tego typu gry. Smile2

Ja się przymierzam do nowych przygodówek, ale póki co czeka jeszcze Far Cry 3 Wink2 ... no i czekam na nowego Assassyna Grin

Racja z tym Sleeping Dogs :) ja raczej w przygodówki nie gram Pfft z innego powodu jestem na tym forum Smile2 a co do Assassyna, to właśnie przechodzę teraz po kolei Brotherhood (skończyłem tuż po sylwestrze), Revelations gram, a III czeka zainstalowane na kompie :)
Up https://www.facebook.com/polskieGry Up

Jeziu5
Ja po przejściu wszystkich części Gothica n razy postanowiłem się zapoznać z drugim "dzieckiem" Pirania Bytes i od kilku dni popykam w Risen'a. Jak na razie nie porwał mnie tak jak Gothic, ale to wciąż pierwszy rozdział.

Szalony Kapelusznik
Ja jestem w trakcie przechodzenia ''Barrow Hill'', gra jest bardzo solidna. Możecie mi polecić gry podobne do niej?
Mój przygodówkowy top: Gabriel Knight , Black Mirror, Syberia, Runaway, Leisure Suit Larry (serie), Broken Sword I & II, Still Life I, Phantasmagoria, Atlantis: The Lost Tales, Jack Orlando.

TexMurphy
Trzy części Dark Fall (choć druga - ze względów technicznych - bardzo ciężka do ukończenia w Polsce), The Lost Crown.
ostatnio ukończona gra: Edna&Harvey: Harvey's New Eyes
obecnie gram: Deponia

"Jeszcze trochę, a każdy będzie musiał kupować oddzielny chleb dla każdego członka rodziny - i rejestrować go na stronie piekarni, żeby mogła monitorować, czy nie podzielił się przypadkiem z kim innym." Fitz

Brightstar
Ostatnio przeszedłem Far Cry 3 i Max Payne 3 i szczerze mówiąc w porównaniu Far Cry wypadł zdecydowanie lepiej.
Fabuła była przyjemna rozgrywka również powodowała u mnie przyjemne odczucia i nie było na co narzekać.
Na Max Paynie się troszkę zawiodłem, myślałem, że to będzie ten sam max prezentowany przez wcześniejsze części, jednak jeżeli ktoś większość swojej uwagi zwraca na zabawę w rzeźnika, gra będzie dla niego bardzo dobra, jednak jeżeli ktoś zwraca uwagę na fabułę, będzie zniesmaczony. Gdybym miał oceniać Payne'a od 0 do 5 dał bym 3.

Aktualnie gram w Testament Sherlocka Holmesa.

kamiko
Skończyłam serię The Walking Dead i gierkę The Unfinished Swan.

Przy okazji dałam się wciągnąć w Pinball Arcade.

Kami
Odwrotnie do Brightstar, myślę że Max Payne 3 był lepszy od Far Cry 3, jeśli już można te gry w ogóle porównać. Wink2

FC3 to typowy shooter, niby na początku robi się ciekawie z tym całym polowaniem, odkrywaniem terenu, zdobywaniem go, fabuła jakoś tam idzie, poznajemy nowe postaci... no, jestem gdzieś w połowie gry lub przed, odkryte mam wszystko, cały ekwipunek i bronie ulepszone, misje łowieckie, no i tylko ta fabuła została i nie potrafię jej dalej ruszyć. W ogóle.
Tak dokładnie jestem w momencie kiedy
Spoiler :: Pokaż
zabrano nam własną broń i musimy sobie poradzić z tym co odbierzemy przeciwnikom.

Fabuła po ciekawym początku zrobiła się bardzo jednokopytna - idź i zabij, a co którąś tam misję może kogoś ze swojej paczki uratujesz. Szaleństwa wyspowego raczej nie uświadczam, a spodziewałam się przede wszystkim jakiś koszmarów halocynogennych - czyli tego co wszędzie reklamowali. Pfft2

Za to MP3 ma świetną oprawę graficzną, front end to po prostu cudo, a muzyka tak na mnie podziałała, że aż zainteresowałam się soundtrackiem - a to robię naprawdę rzadko. Fabuła też mi się podobała, chociaż z jednym wyjątkiem. Hihi Ale to uwaga od kogoś, kto nie grał w dwie pierwsze części.

A ostatnio skończyłam Trine 2 i kurcze, ale to jest świetna gra do kooperacji. Sweet A dodatek jest gdzieś... powiedzmy jak 1/3 podstawki, przy czym jest trudniejszy i ma bardziej różnorodne lokacje. Naprawdę polecam jak ktoś jeszcze nie grał.

@kamiko - jak tam The Unfinished Swan? Smile2

Rolus
Kami napisał/a:
Odwrotnie do Brightstar, myślę że Max Payne 3 był lepszy od Far Cry 3, jeśli już można te gry w ogóle porównać. Wink2

FC3 to typowy shooter, niby na początku robi się ciekawie z tym całym polowaniem, odkrywaniem terenu, zdobywaniem go, fabuła jakoś tam idzie, poznajemy nowe postaci... no, jestem gdzieś w połowie gry lub przed, odkryte mam wszystko, cały ekwipunek i bronie ulepszone, misje łowieckie, no i tylko ta fabuła została i nie potrafię jej dalej ruszyć. W ogóle.
Tak dokładnie jestem w momencie kiedy
zabrano nam własną broń i musimy sobie poradzić z tym co odbierzemy przeciwnikom.

Fabuła po ciekawym początku zrobiła się bardzo jednokopytna - idź i zabij, a co którąś tam misję może kogoś ze swojej paczki uratujesz. Szaleństwa wyspowego raczej nie uświadczam, a spodziewałam się przede wszystkim jakiś koszmarów halocynogennych - czyli tego co wszędzie reklamowali. Pfft2

To prawda, że świr z pudełka, to
wcale nie główny przeciwnik i na dodatek pojawia się stosunkowo niewielką ilość razy
?

Kami
Na tym momencie co jestem
tak właśnie jest

Wink2

Rolus
Kami napisał/a:
Na tym momencie co jestem
tak właśnie jest

Wink2

To
fatalnie
.

kamiko
Kami napisał/a:

@kamiko - jak tam The Unfinished Swan? Smile2

http://www.omegal...gspot.com/ Wink2

Edit 02.05.2013 12:47
Skończyłam przygodówkę Zero Escape - Virtue's Last Reward.

Przydałaby się nowa Wink2

Kami
Nowa przygodówka? Smile2

kamiko
Kami napisał/a:
Nowa przygodówka? Smile2

No pewno - przygodówek nigdy dość.

Przejdź do forum: