Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
W co teraz gracie ?
kamiko
Jestem po demie Beyond - Two souls. Ech, spodziewam się, że scenariusz rozczaruje mocno.

Kami
Aż tak źle? Hihi

kamiko
Dobrze nie jest. Właśnie widzę, że w jednym z serwisów gierka dostała ocenę 7 na 10. A oni i tak, moim zdaniem, zawyżają oceny.

Mizerykordia
Aktualnie gram w Scratches: Director's Cut, scenariusz póki co nie zawodzi (jestem gdzieś w połowie gry), podoba mi się też atmosfera w starym domostwie. Przeszkadzają jedynie mankamenty natury technicznej.

Ostatnio ukończyłem the Whispered World (trochę zakończenie rozczarowało) oraz Post Mortem, wrażenia w obu przypadkach jak najbardziej pozytywne.

SpokoWap
Od wczoraj gram w Eleusis (od Was , dzięki!). Bardzo pozytywna niespodzianka. Mrocznie, nastrojowo i - póki co - całkiem wciąga. Zagadki proste, zbieranie i używanie przedmiotów, czasem ciężko tylko wpaść na to, co należy zrobić dalej. Skąpy we wpisy dziennik niewiele pomaga ;-) Już kilka razy biegałem po całej okolicy i jakimś przypadkiem wpadałem na rozwiązanie. Dotarłem już do pierwszej zręcznościówki - ucieczka przed jakimś zwierzem, wilkiem bodajże Pfft
Jedna uwaga - nie szperajcie w ustawieniach grafiki. Chciałem włączyć wygładzanie krawędzi i gra się wysypała, a potem nie dało już jej się ponownie uruchomić. Musiałem dłubać w plikach gry i ręcznie zmieniać wartości... masakra.
Obecnie grane: Dragon Lore [1995] [CRYO]

Kami
Dzięki za radę. Smile2 Podobnie jest np. w The Night of the Rabbit, czy innych grach Daedalica, gdzie masz Visionaire Configuration Tool. Za nic nie włączajcie Kompresji Tekstur, bo wszystko będzie haczyć, nawet jak macie mocnego kompa. Na to ustawienie potrzebny jest chyba super komputer. Wink2

manowce
skończyłam niedawno Secret Files nowe - słabe, gra niemożliwie krótka, nieco ponad godzinę ): a teraz odświeżam sobie różne starocie, m.in. Sanitarium i nie-przygodówkowe Theme Hospital.
when i become god i will kill everythin' and start again.

Evillady
O rany obie kocham i przeuwielbiam. Theme Hospital będę musiała sobie zdobyć też znowu z takiego czy innego serwisu. Tak, żeby mieć z sentymentu. Wink2
Ostatnio ukończyłam: Black Mirror III.
Teraz gram: Riven: A Sequel to Myst.

SpokoWap
Zacząłem grać w 1953: KGB Unleashed Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - fajny klimat, dbałość o detale (dużo rzeczy do czytania, możliwość posłuchania radia itd.), pełna polska wersja językowa (dubbing bez zarzutu, tłumaczenie też). Zagadki póki co logiczne, ale zdążyłem już utknąć. W ekwipunku mam ołówek, palnik, coś, co wygląda jak karta perforowana, obcęgi i latarkę bez baterii. Próbuje tego używać na wszystkim (?) i nic Pfft Może jutro, ze świeżym umysłem, wpadnę na rozwiązanie. Minusy? Niezrozumiale długi czas wczytywania się lokacji.
Obecnie grane: Dragon Lore [1995] [CRYO]

Madzius888
SpokoWap napisał(a):

Zacząłem grać w 1953: KGB Unleashed Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - fajny klimat, dbałość o detale (dużo rzeczy do czytania, możliwość posłuchania radia itd.), pełna polska wersja językowa (dubbing bez zarzutu, tłumaczenie też). Zagadki póki co logiczne, ale zdążyłem już utknąć. W ekwipunku mam ołówek, palnik, coś, co wygląda jak karta perforowana, obcęgi i latarkę bez baterii. Próbuje tego używać na wszystkim (?) i nic Pfft Może jutro, ze świeżym umysłem, wpadnę na rozwiązanie. Minusy? Niezrozumiale długi czas wczytywania się lokacji.

Mnie też ujęły te detale. Trzeba przetłumaczyć całą gazetę o przodującej radzieckiej radiotechnice? Nie trzeba, ale można i to jest fajne. Minusów jest jednak znacznie więcej, z perfidnym bugiem i czymś w rodzaju czasówki na czele, więc gra mimo tego wszystkiego bardziej mnie zdenerwowała niż była świetną rozrywką. No ale tak tanio, nie żałuję Smile2 Nie grałam w Sublustrum, mam nadzieję, że będzie lepiej.

TexMurphy
Właśnie ukończyłem Yesterday. Dałbym grze podobną notę, jak w swojej recenzji Toddziak, a więc 7/10, choć dla mnie w tej grze w znacznym stopniu plusami jest to, co w recenzji minusami, i odwrotnie :) Np. cieszę się, że gra nie jest zbyt długa, dzięki czemu ja, jako zapracowany "dziadek" z rodziną itp. mogłem ją ukończyć bez znudzenia (zajęło mi to tydzień, a recenzentce... 5 godzin :) ), nie lubię natomiast gier o kilku zakończeniach - których na dodatek nie mogłem wszystkich obejrzeć "dzięki" systemowi autosave'ów, bo po zakończeniu gry uruchomiła mi się nowa od początku i do starszych zapisów dostępu nie miałem, a - wybaczcie - nie będę wszystkiego przechodził jeszcze raz (a właściwie - trzy razy, bo gram ma ponoć cztery zakończenia). Ale czasu z "Yesterday" nie uważam za zmarnowany. Warto zagrać, choć na listę moich gier niezapomnianych na pewno się nie wpisze.
ostatnio ukończona gra: Edna&Harvey: Harvey's New Eyes
obecnie gram: Deponia

"Jeszcze trochę, a każdy będzie musiał kupować oddzielny chleb dla każdego członka rodziny - i rejestrować go na stronie piekarni, żeby mogła monitorować, czy nie podzielił się przypadkiem z kim innym." Fitz

kamiko
Z wielkim rozczarowaniem skończyłam Beyond, mam zamiar zabrać się za Tales of Xillia.

Ednah
Tak jak Kami, ja również nie grywam w tym momencie w przygodówkę. Obecnie moją perełką jest GTA IV. Tak, tak - niektórzy grają już w GTA V, a ja - o ironio! - gram sobie w czwórkę. W międzyczasie zaglądam sobie także do Tajnych Akt. Pozdrawiam i życzę mile spędzonych weekendów przy graniu!
Glany - ważą dość dużo, aby złamać każdą kość, drzwi, płot, lecz na tyle mało, by nie trzeba było ich rejestrować jako broń.

Kami
Kurcze, a skąd wiesz w co teraz gram? Wink2

No ale dobra, Magic 2014 na tapecie Grin Ale zaraz za tym Reversion, które dzisiaj weszło na Steam i pierwszy epizod The Escape jest za darmo. Smile2

SirXan
W tej chwili zabieram się do ukończenia darmowe gry Locomalito - 8bit Killer, Maldita Castilla, Hydorah, Verminest, Abbaye des Morts, Viriax. Każda gra do ukończenia wystarczy tylko około 1 godzina. Są warte uwagi. Uprzedzam, że to nie klasyczne gry przygodówki.

Na wszelki wypadek podaję link dla miłośnicy Retro Grin:
http://www.locoma...

Pozdrawiam.
[Jestem niesłyszący]

Teraz gram: jeszcze nie zdecydowałem...
Ostatnio ukończyłem: Shovel Knight, Teslagrad, Still Life, Still Life 2

AraBarb
Właśnie minutę temu skończyłam grać w Inner World i cierpię na kaca z powodu braku kolejnej pozycji, muszę na coś zapolować. :)
A co do Inner World, jestem baaardzo zadowolona, gierka jak dla mnie trochę w stylu Woodruffa jeżeli chodzi o humor, grafika może minimalnie Machinarium... ale gra genialna, zazwyczaj siedzę w okopach jakiś ponurych wiktoriańskich klimatów czy bezkresnych przestrzeni, wklejając się bardzo w fabułę (po Syberii płakałam), a tu fabuła jest super, ale jednocześnie sama gra bardzo lekka i pozytywna, do tego wersja angielska bardzo przyjemna dla ucha.

Kami
Do okopów zapraszam w Valiant Hearts: The Great War Wink2

Ja właśnie skończyłam Face Noir, bo wzięła mnie ciekawość co do powodu wszystkich negatywnych opinii.

Toddziak
Skończyłam Valiant Hearts. Don't touch me Cry

Jak Ci się Face Noir podobało, Kami? *wzdryg*

Kami
He he he... hmm... opisałam trochę w temacie Face Noir, ale generalnie nie jest aż tak tragicznie... chociaż super to też nie jest. Wink2 Aczkolwiek robiły to dwie osoby... no nie wiem, w sumie to się zgadzam z Twoją opinią. Pfft2

A jak Valiant Hearts? Bo miałam to samo odczucie. Dreamer

Toddziak
A weź, na koniec Valiant Hearts krzyczałam na ekran "no, fuck you!", smarkając w chusteczkę Pfft

Przejdź do forum: