Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
W co teraz gracie ?
Jeziu5
Pytanie takie jak w temacie Wink2

Ja w tej chwili rozpocząłem rozgrywkę w Dead Mountaineer's Hotel. Rozgrywka zaczęła się piekielnie gdyż nie działo zapisywanie gry i co jakiś czas wywalało mnie do Windowsa. Na szczęście po jednym popołudniu udało się wszystko w miarę poskładać. A wrażenie z samej gry - na razie czuję się tak, jakbym grał od nowa w I nie było już nikogo. Modele postaci na podobnym poziomie, taka sama atmosfera, brak możliwości przewijania dialogów oraz szybkiego przechodzenia z planszy na plansze. Ciekaw jestem jak dalej potoczy się mój romansik z tą grę Wink2

Toddziak
Ja już skończyłam Dead Mountaneer's Hotel i moją reakcję opisałam w recenzji, która niedługo pojawi się na stronie. Niestety, mi się nie udało naprawić sejwów, więc byłam mocno sfrustrowana Pfft
A dialogi (niektóre, nie wiem od czego to zależy) można skipnąć spacją, a podwójny klik na krawędzi ekranu przenosi nas dalej (ale też nie zawsze).

A wracając do tematu: tak sobie teraz pogrywam rekreacyjnie w The Binding of Isaac, bo mam nadzieję niedługo dorwać się do Mass Effecta 3 i nie chcę zaczynać nic dużego Grin

kamiko
Skończyłam niedawno "Tales of Monkey Island" http://www.omegal...sland.html i trochę żałuję, że nie mam już żadnej przygodówki z humorem.

Pociskam w stare i z dawna ograne "Everybody's Golf World Tour", próbuję po raz pierwszy "Pangya" (pierwsze wrażenia - niewygodne i wlecze się).

Poza tym doskokami "Final Fantasy VI" i "Kurushi Final".

jackowsky
Ja walczę ze spolszczonym Monkey Island 2. Bawię się przy tym setnie.
Ostatnio skończone: 1Heart PL, Murdered: Śledztwo zza Grobu, 1954: Alcatraz PL, Goodbye Deponia PL
Gram: J.U.L.I.A. Among the Stars

crouschynca
Ja obecnie mam zaczęte 2 gry. Jedna to przygodówka The Legend of Crystal Valley, natomiast druga to strzelanka Killzone 2.

Co do Legendy..., na pewno nie jest to najwyższych lotów pozycja, nie grzeszy urodą i nieco razi brak mówionych dialogów (poza intrem). Mimo wszystko gra ma swój urok i chętnie zobaczę jak się potoczą dalej losy głównej bohaterki, bo jak na razie, to jestem na samym początku (wczoraj dopiero zainstalowałam).

Jeżeli zaś chodzi o Killzone 2, tu już mamy do czynienia z typową superprodukcją, na którą wyłożono dużo pieniędzy. Grafika robi wrażenie zarówno w przerywnikach filmowych, jak i wtedy, kiedy musimy działać. Do plusów należy zaliczyć dość ciężki klimat i dużo akcji. Nie spodobały mi się natomiast niektóre głosy w polskim dubbingu. O ile dobrze pamiętam, są tam chyba jeszcze inne wersje językowe do wyboru, więc może kiedyś zagram jeszcze raz w innym języku.

Jeziu5
W co teraz gramy ? W bilard... -kye-plz-

Za ten element w DMH powinno się twórców zmusić... do zagrania we własną grę SuperBad Od 3 godzin walczę z tą zręcznościówką - komputerowy przeciwnik ma szansę na złoto w olimpiadzie.

Madzius888
To jeziu - jak możesz robić sejwy, to proszę zaopatrz nas Bow Down
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine

Przemo
To Steam, on chyba przechowuje save'y na serwerze.

Madzius888
Nie, przechowuje na dysku Wink2

Ale - chodzi mi o to, że Toś sejwy nie działały, więc nawet nie ma co szukać. Jeżeli natomiast u jezia się da - to można poszukać Smile2
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine

Przemo
W zasadzie to ja grywałem w takie gry na Steamie, co ręczne zapisywanie nie było wymagane. Poszukaj Jeziu.
Edytowane przez Przemo dnia 08.03.2012 23:22

Evillady
Wścieklaki. Tylko na to mam czas.
Ostatnio ukończyłam: Black Mirror III.
Teraz gram: Riven: A Sequel to Myst.

kamiko
Przepraszam, że trochę nie na temat, ale może ktoś by ze mną popykał w "Pangyę"?
Gra jest darmowa. Na Polaków jakoś jeszcze nie natrafiłam.

SilverMoon666
pogrywam, ale ostatnio usunęłam, bo ściągnęłam USA. Jak zainstaluje EU, to się zgłoszę.
Edytowane przez SilverMoon666 dnia 12.03.2012 22:36
Zapraszamy do naszego Częstochowskiego Bractwa LARP-u!

Forum:
www.bractwo-larpu...

Nasz pierwszy filmik z LARP-a
http://www.youtub...JSJxvAqPs4

Toddziak
Ja teraz pocinam w multi do Mass Effecta 3. O dziwo, całkiem wciągająca rzecz :)

Zamierzam się też zabrać za The Lost Files of Sherlock Holmes - The Case of Serrated Scalpel, ale może być pewien problem z uruchomieniem tego.

kamiko
SilverMoon666 napisał/a:
pogrywam, ale ostatnio usunęłam, bo ściągnęłam USA. Jak zainstaluje EU, to się zgłoszę.

Oficjalne serwery to: Japonia, Tajlandia, Korea i USA.

Nie ma dystrybutora dla EU. Z tego co wiem, przynajmniej 0.o

SilverMoon666
Nie ma ? ;0 Był z Galaxy Games... to ja już nie wiem.
Zapraszamy do naszego Częstochowskiego Bractwa LARP-u!

Forum:
www.bractwo-larpu...

Nasz pierwszy filmik z LARP-a
http://www.youtub...JSJxvAqPs4

Jeziu5
- Panie Kierowniku ! Osiągnęliśmy już dno !
- No i co z tego. Kopiemy dalej.

Takim dialogiem można by podsumować moja opinię o DMH. Z każdą kolejną chwilą mam wrażenie, że zapadam się głębiej w to bagno. Według solucji została mi już tylko jakaś niecała godzina gry - ale robię wszystko bo do niej nie wracać. :/

Toddziak
Odwagi, Jeziu Pat

Kami
Co prawda to wątek w dziale gier przygodowych, ale padają tu i nie przygodówki Wink2

Ja sobie w mikrosekundach wolnego czasu ciacham ludzi w Assassinie drugim. Grin Moja mania na serię została odnowiona i czekam z utęsknieniem na trójkę.

crouschynca
Ja nadal od czasu do czasu odwiedzam Helghan w Killzone 2. Oprócz tego zaczęłam również jeszcze inną grę - podobnie jak Toddziak, pogrywam w Mass Effect, tyle, że w "dwójeczkę". Niekiedy też odpalam windowsowego Mahjonga.
Edytowane przez crouschynca dnia 17.03.2012 18:49

Przejdź do forum: