Dzisiaj w programie NRD nadawanym przez stację radiową ESKA ROCK, odbędzie się premiera utworu SEN. Kawałek ten jest pierwszym singlem promującym najnowszy krążek grupy My Riot, którego wokalistą jest Glaca ze Sweet Noise. Program zaczyna się o godz. 19:00, a radia można słuchać również przez Internet: http://www.fabryk....pl/player
Korzystając również z okazji, pozwoliłem sobie zamknąć ten ponad 30 stronicowy i 5 letni temat, a także utworzyć jego drugą część. Wszystko dla płynniejszego działania forum. Pierwszą część znajdziecie pod adresem: http://www.advent...ead_id=121Edytowane przez Przemo dnia 17.03.2011 14:14
Przeżywający ostatnio "renesans" popularności przebój boskiego Ricka A. natchnął mnie na muzyczną podróż do lat 80. :lol3: Aktualnie wesoło podskakuję w rytm "Cheri Cheri Lady" w wykonaniu czarującego duetu Modern Talking.
YouTube Video Edytowane przez crouschynca dnia 28.03.2011 23:14
Postów: 3333 Data rejestracji: 10.06.2007 Skąd: Siemianowice Śląskie
Po wczorajszym kocercie jestem absolutnie zachwycona Dark End - świetne kompozycje, skrzek jak dobry stary Satyricon (a wokalista taki chudziutki, 150cm, robi wrażenie ). A najważniejsze, to doskonała choreografia! Tak - naprawdę zrobili super przedstawienie. Oczywiście antychrześcijańskie, żeby nie było, że nie ostrzegałam Szkoda, że nikt (ani sam zespół) nie wrzucili chociaż jakiegoś fragmentu.
A jako kawałek wrzucam Athanati Este gwiazdy wieczoru - Rotting Christ. Jest lekki
YouTube Video
Opłaca się poprawiać kondycję - dzieciaki odpadały pierwsze przy bałnsie! Edytowane przez Madzius888 dnia 29.04.2011 12:45
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine
Dobre. Ostatnio nachodzi mnie na słuchanie całkowicie różnych gatunków muzycznych. Od tego, co wyżej zaprezentowała Madzius, po lata 70-te Rare Earth - I Just Want to Celebrate.
W ogóle po przesłuchaniu My Riot - Poison and Nectar (chciałbym podlinkować, ale utworu jeszcze nie ma w sieci) zaczynam uważać, że połączenie agresywnej elektroniki i gitar może dać mega świetny efekt, porównywalny (a może nawet mocniejszy) do czysto metalowych solówek gitarowych. Jaram się na maksa.
Rotting Christ... Chyba nie wiele się zmienili od kiedy ostatni raz ich słuchałem, jakieś ~10 lat temu. W piwnicy powinna jeszcze gdzieś leżeć ich 2(?) płyta w postaci kasety Taka z niebieską okładką. I jescze kasety Necromantia i Diabolos Rising. Boże co jeszcze z tej Grecji jest/było?
Edytowane przez lira dnia 29.04.2011 14:59
Przemo napisał/a:
Dobre. Ostatnio nachodzi mnie na słuchanie całkowicie różnych gatunków muzycznych. Od tego, co wyżej zaprezentowała Madzius, po lata 70-te.
Jasne, że może dać taki efekt, w ogóle niektórzy tak agresywną elektronikę jak np. The Prodigy nazywają cyber metalem. Instrumentów to tu od zapłakania, ale przecież potężny miażdżący klimat - jak najbardziej.
A ja właśnie ostatnio słuchałam w sumie gothic i symfonicznych metali, wybranych z Popu i alternative rocka i teraz przeskakuję mocniej, taką potrzebę czuję Nie rozumiem jak ludzie mogą słuchać jednego zespołu lub gatunku cały czas :no:
Ooooo, Przemu a Rottingów konkretnie słuchasz, czy po prostu innych zespołów gatunku (chociaż co to za gatunek, to nie da się do końca stwierdzić)?
lira napisał/a:
Rotting Christ... Chyba nie wiele się zmienili od kiedy ostatni raz ich słuchałem, jakieś ~10 lat temu. W piwnicy powinna jeszcze gdzieś leżeć ich 2(?) płyta w postaci kasety Taka z niebieską okładką. I jescze kasety Necromantia i Diabolos Rising. Boże co jeszcze z tej Grecji jest/było?
O! To od tego czasu się zmieniło Bardziej w stronę melodyjnego/symfonicznego blacku, a momentami nawet bardziej industrialnie niż blackowo. O najnowszej - Aealo mówię, że gdyby w starożytnej Grecji mieli gitarę basową i perkusję ze wspomaganiem hydraulicznym, to właśnie ta muzyka byłaby na Bachanaliach - napięcie i szaleństwo Zdecydowanie wolę ten okres twórczości i Sanctus Diavolos i Aealo jak dla mnie rządzą!
Refren MIAŻDŻY!
YouTube Video
Z Grecji znam jeszcze (i wczoraj na koncercie byli) Daylight Misery - lżejszy Draconian bez żeńskiego wokalu. Ale to młodziutki zespół. Ze starszych (nawet dużo), kojarzę - Necromantia, Varathron Edytowane przez Madzius888 dnia 29.04.2011 15:39
Madzius888 napisał/a:
Ooooo, Przemu a Rottingów konkretnie słuchasz, czy po prostu innych zespołów gatunku (chociaż co to za gatunek, to nie da się do końca stwierdzić)?
Niekoniecznie Rottingów, ale podobnej ciężkiej muzy, może trochę sięgającej też do trip metalu.
No, ale moje gusta są bardziej skierowane na progresywny rock i breakbeat.
Nie rozumiem fenomenu Adele. Wszystkie koleżanki na FB już chyba podzieliły się tą piosenką, a mnie jakoś nie rusza
Kamelot jest piękny Ale tylko jak mają wokalistkę Tak samo myślę o Dream Theater i podobnych.
Już nie mówiąc o piosenkach 'dialog na łożu śmierci'. Macie jakieś, niezależenie od gatunku? To podzielcie się
Miliard razy cięższe i polubienie lub nie już zależy od osobistych preferencji, ale dla mnie przepiękne..
Akurat oni nie robią teledysków, więc trzeba poruszyć wyobraźnię..
YouTube Video Edytowane przez Madzius888 dnia 03.07.2011 11:34