Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
Czego teraz słuchacie?? Vol.2
Przemo
Nie byłbym sobą, gdybym o tym nie poinformował.

Dzisiaj w programie NRD nadawanym przez stację radiową ESKA ROCK, odbędzie się premiera utworu SEN. Kawałek ten jest pierwszym singlem promującym najnowszy krążek grupy My Riot, którego wokalistą jest Glaca ze Sweet Noise. Program zaczyna się o godz. 19:00, a radia można słuchać również przez Internet: http://www.fabryk....pl/player

Można również posłuchać niewielkiego fragmentu utworu: http://www.eskaro...;alar=4730

Korzystając również z okazji, pozwoliłem sobie zamknąć ten ponad 30 stronicowy i 5 letni temat, a także utworzyć jego drugą część. Wszystko dla płynniejszego działania forum. Pierwszą część znajdziecie pod adresem: http://www.advent...ead_id=121
Edytowane przez Przemo dnia 17.03.2011 14:14

crouschynca
Przeżywający ostatnio "renesans" popularności przebój boskiego Ricka A. natchnął mnie na muzyczną podróż do lat 80. :lol3: Aktualnie wesoło podskakuję w rytm "Cheri Cheri Lady" w wykonaniu czarującego duetu Modern Talking. Wink2

YouTube Video

Edytowane przez crouschynca dnia 28.03.2011 23:14

Przemo
A Ci, którzy chcą naładować baterie na maksa:

YouTube Video

Kami
Ue, a mi się podobało że miało tysiące postów xD

No w każdym razie

YouTube Video

Madzius888
Po wczorajszym kocercie jestem absolutnie zachwycona Dark End - świetne kompozycje, skrzek jak dobry stary Satyricon (a wokalista taki chudziutki, 150cm, robi wrażenie Grin). A najważniejsze, to doskonała choreografia! Tak - naprawdę zrobili super przedstawienie. Oczywiście antychrześcijańskie, żeby nie było, że nie ostrzegałam Pfft Szkoda, że nikt (ani sam zespół) nie wrzucili chociaż jakiegoś fragmentu.

A jako kawałek wrzucam Athanati Este gwiazdy wieczoru - Rotting Christ. Jest lekki Smile2

YouTube Video

Opłaca się poprawiać kondycję - dzieciaki odpadały pierwsze przy bałnsie! Grin
Edytowane przez Madzius888 dnia 29.04.2011 12:45
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine

Przemo
Dobre. Ostatnio nachodzi mnie na słuchanie całkowicie różnych gatunków muzycznych. Od tego, co wyżej zaprezentowała Madzius, po lata 70-te Rare Earth - I Just Want to Celebrate.

W ogóle po przesłuchaniu My Riot - Poison and Nectar (chciałbym podlinkować, ale utworu jeszcze nie ma w sieci) zaczynam uważać, że połączenie agresywnej elektroniki i gitar może dać mega świetny efekt, porównywalny (a może nawet mocniejszy) do czysto metalowych solówek gitarowych. Jaram się na maksa.

lira
Rotting Christ... Chyba nie wiele się zmienili od kiedy ostatni raz ich słuchałem, jakieś ~10 lat temu. W piwnicy powinna jeszcze gdzieś leżeć ich 2(?) płyta w postaci kasety :) Taka z niebieską okładką. I jescze kasety Necromantia i Diabolos Rising. Boże SuperBad co jeszcze z tej Grecji jest/było?
Edytowane przez lira dnia 29.04.2011 14:59

Madzius888
Przemo napisał/a:
Dobre. Ostatnio nachodzi mnie na słuchanie całkowicie różnych gatunków muzycznych. Od tego, co wyżej zaprezentowała Madzius, po lata 70-te.

Jasne, że może dać taki efekt, w ogóle niektórzy tak agresywną elektronikę jak np. The Prodigy nazywają cyber metalem. Instrumentów to tu od zapłakania, ale przecież potężny miażdżący klimat - jak najbardziej.

A ja właśnie ostatnio słuchałam w sumie gothic i symfonicznych metali, wybranych z Popu i alternative rocka i teraz przeskakuję mocniej, taką potrzebę czuję Smile2 Nie rozumiem jak ludzie mogą słuchać jednego zespołu lub gatunku cały czas :no:

Ooooo, Przemu a Rottingów konkretnie słuchasz, czy po prostu innych zespołów gatunku (chociaż co to za gatunek, to nie da się do końca stwierdzić)? Smile2

lira napisał/a:
Rotting Christ... Chyba nie wiele się zmienili od kiedy ostatni raz ich słuchałem, jakieś ~10 lat temu. W piwnicy powinna jeszcze gdzieś leżeć ich 2(?) płyta w postaci kasety :) Taka z niebieską okładką. I jescze kasety Necromantia i Diabolos Rising. Boże SuperBad co jeszcze z tej Grecji jest/było?

O! To od tego czasu się zmieniło :) Bardziej w stronę melodyjnego/symfonicznego blacku, a momentami nawet bardziej industrialnie niż blackowo. O najnowszej - Aealo mówię, że gdyby w starożytnej Grecji mieli gitarę basową i perkusję ze wspomaganiem hydraulicznym, to właśnie ta muzyka byłaby na Bachanaliach - napięcie i szaleństwo SuperBad Zdecydowanie wolę ten okres twórczości i Sanctus Diavolos i Aealo jak dla mnie rządzą!

Refren MIAŻDŻY!

YouTube Video

Z Grecji znam jeszcze (i wczoraj na koncercie byli) Daylight Misery - lżejszy Draconian bez żeńskiego wokalu. Ale to młodziutki zespół. Ze starszych (nawet dużo), kojarzę - Necromantia, Varathron Smile2
Edytowane przez Madzius888 dnia 29.04.2011 15:39

Przemo
Madzius888 napisał/a:
Ooooo, Przemu a Rottingów konkretnie słuchasz, czy po prostu innych zespołów gatunku (chociaż co to za gatunek, to nie da się do końca stwierdzić)? Smile2

Niekoniecznie Rottingów, ale podobnej ciężkiej muzy, może trochę sięgającej też do trip metalu. Smile2

No, ale moje gusta są bardziej skierowane na progresywny rock i breakbeat. Smile2

lira
Varathron, faktycznie. Dodałbym jeszcze Nightfall.
Z troche innej beczki - Daemonia Nymphe

YouTube Video

Przy okazji - jak się nazywa zespół z tego soundtracku do Myst 4? Stara Lipa może?

YouTube Video

ps. dzięki kami. teraz działa
Edytowane przez lira dnia 30.04.2011 16:37

crouschynca
@lira
Zespół, o który pytasz, to Kapela ze wsi Warszawa.

Madzius888
Nawet nie wiem co to znaczy breakbeat ^ ^

I w jakich mistycznych klimatach się znaleźliśmy - Daemonia bardzo mi się podoba!

YouTube Video

<Madzius powstrzymuje się, żeby nie wrzucać folk-metalowych, wrzuca sam neo-folk Grin >

Edytowane przez Madzius888 dnia 01.05.2011 11:37

lira
Aaa, to jednak Kapela se wsi Warszawa. Dzięki crouschynca :)
Starej Lipy nie znalazłem na YT, to może inny polski folk:

YouTube Video

@Madzius888
Loreena jest świetna :)

Kami
To teraz trochę inne klimaty Wink2

YouTube Video

summer
Wyjątkowy remix

YouTube Video

Edytowane przez Kami dnia 11.05.2011 19:47

Toddziak
Ta piosenka zawsze poprawia mi humor Grin

YouTube Video

Edytowane przez Toddziak dnia 17.05.2011 01:00

Kami
Adele - Rolling In The Deep

YouTube Video

Edit:

To jest po prostu genialne! Grin

YouTube Video

crouschynca
Kamelot - Love You To Death

YouTube Video

Madzius888
Nie rozumiem fenomenu Adele. Wszystkie koleżanki na FB już chyba podzieliły się tą piosenką, a mnie jakoś nie rusza :)

Kamelot jest piękny :) Ale tylko jak mają wokalistkę :) Tak samo myślę o Dream Theater i podobnych.

Już nie mówiąc o piosenkach 'dialog na łożu śmierci'. Macie jakieś, niezależenie od gatunku? To podzielcie się Wink2

Miliard razy cięższe i polubienie lub nie już zależy od osobistych preferencji, ale dla mnie przepiękne..
Akurat oni nie robią teledysków, więc trzeba poruszyć wyobraźnię..

YouTube Video

Edytowane przez Madzius888 dnia 03.07.2011 11:34

Jeziu5
Madzius - słuchałem twojego utworu, patrząc na twój uśmiechnięty avatar. xD Niezłe połączenie.

Nie do końca wiem o co chodzi, z tym dialogiem na łożu śmierci, ale opis mniej więcej pasuje do jednej z moich ulubionych piosenek Kultu:

Kult - A gdy będę umierał

http://titanic1912.wrzuta.pl/film/533g0E9Lxz0/a_gdy_bede_umieral_-_kult

Przejdź do forum: