koncert Metallica
|
telipinus |
Dodany dnia 14.02.2008 14:00
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

Data rejestracji: 08.11.2007
|
A więc zamieszczam Evillady 
Wszystkich fanów w/w zespołu, którzy są zainteresowani wyjazdem na koncert 28.05 w Chorzowie, zaprasza się na spotkanie przed-koncertowe. Szczególy będą dostępne jeśli zbierze się odpowiednia ilość ludzi. Info zamieszczone również na innym forum, więc mam nadzieję, że trochę osób będzie; a wtedy nowe znajomości można zawrzeć i atmosfera na takim koncercie lepsza.
Możliwosć przepchnięcia się pod scenę 
Chętni, proszę wpisywać pomysły i pytania... najlepiej tu na forum.
Albo na priva, jak kto woli.
"Nie podoba się to nie słuchaj, a kłamać nie przeszkadzaj" K. Jeskow
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 14.02.2008 22:36
|

Nie może żyć bez AZ :)

Status upomnień:

Data rejestracji: 12.08.2007
|
Melduję się, że będę I Madzius888 liczę na Ciebie :twisted:
Ostatnio ukończyłam: Black Mirror III.
Teraz gram: Riven: A Sequel to Myst.
|
|
|
|
Hardcore |
Dodany dnia 15.02.2008 16:23
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

Data rejestracji: 09.12.2005
|
Sam bym z przyjemnością pojechał ale niestety kasę na bilety miałbym może za miesiąc, dwa a juz teraz bilety rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Ale nie ma to tamto już na początku marca Metalmania gdzie będe
Faust do Diabła - Chwilo Chwilo Trwaj
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 16.02.2008 01:05
|

Status upomnień:

|
W tej chwili bilety są już tylko na sektory i to te nie najlepsze.
|
|
|
|
Madzius888 |
Dodany dnia 16.02.2008 13:17
|

Nie może żyć bez AZ

Status upomnień:

Data rejestracji: 10.06.2007
|
Yhym ale na Allegro jeszcze są
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 16.02.2008 16:04
|

Status upomnień:

|
Niom są, ale po cenie wyższej niż normalnie
|
|
|
|
telipinus |
Dodany dnia 29.05.2008 18:39
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

|
Pewnie Evilledy, napisze znacznie coś ciekawszego, ale ze swej strony muszę powiedzieć, ŻAŁUJCIE że nie byliście na koncercie. Byłem dosłownie przygnieciony dźwiękami i efektami wizualnymi z telebimów i trochę słabszymi lecz głośnymi :o pirotechnicznymi w utw. ONE. Pokaz pierwszej klasy i wrażenia niezapomniane.
Czekam już z niecierpliwością na datę nowej płyty i trasy. Napewno w Chorowie !!!
|
|
|
|
Madzius888 |
Dodany dnia 29.05.2008 20:30
|

Nie może żyć bez AZ

Status upomnień:

Data rejestracji: 10.06.2007
|
Kumpel przyszedł do szkoły z "letko" zmienionym głosem i jeszcze powiedział, że na chór się wybiera xD
Natomiast mówił, że fajnie, iż zagrali tylko stary repertuar
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine
|
|
|
|
telipinus |
Dodany dnia 29.05.2008 21:02
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

|
No tak...to był największy CZAD i MOC, że grali tylko stare i najlepsze kawałki...nie wspomnę, że rozpoczęli swoje wejście moim ulubionym 'Creeping death'.
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 30.05.2008 17:45
|

Status upomnień:

|
Miało być krótko, ale po tym, co tu przeczytałam będzie nieco dłużej 
1. SETLISTA Z KONCERTU:
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Ride The Lightning
Harvester of Sorrow
The Unforgiven
...And Justice For All
Devil's Dance (!!!)
Disposable Heroes
Welcome Home (Sanitarium)
Master Of Puppets
Whiplash
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
- - - - -
Last Caress
So What
Seek and Destroy
2. Creep na początek, to żadne zaskoczenie telipinus. Chłopaki zaczynają od tego kawałka większość swoich koncertów od paru ładnych lat. Tak samo, jak kończą Seek'iem 
3. Ten koncert to był NAJLEPSZY KONCERT METALLIKI, na jakim byłam do tej pory. A wiem co mówię, bo byłam na kilku Udźwiękowienie rewelacyjnie selektywne. Stopery do uszu nie były potrzebne. No przynajmniej pod sceną. Na sektorach było dużo gorzej, wiatr rozrywał dźwięki, ale taka to już specyfika śląskiego. Wokal James'a POWALA! Żadnego piania, które było jego znakiem rozpoznawszym na ostatnich trasach. Moc i szatan :twisted: Chłopaki w kapitalnej formie. Oprawa wizualna show rewelacyjna. Set nieprawdopodobnie ciężki! Nie pamiętam już, kiedy Meta umieściła tyle ciężkich, szybkich, klasycznych kawałków w jednym zestawieniu.
4. Każdy kto nie był, niech żałuje, bo jest czego i wierzcie mi, mówię to jako fan, owszem, ale fan, który widział kapelę na żywo w trakcie kilku różnych tras i na kilku różnych obiektach. Ten koncert to w tej chwili bezapelacyjnie mój nr 1!
|
|
|
|
Przemo |
Dodany dnia 30.05.2008 18:45
|

Status upomnień:

Data rejestracji: 01.06.2006
|
Dochodzą do mnie głosy, że Metallica ma zagrać też w przyszłym roku. Jeśli tak, to postaram się być... |
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 30.05.2008 20:07
|

Status upomnień:

|
Bardzo możliwe, żeby nie powiedzieć, że pewne. Od września zaczyna się kolejna world tour promująca album. Chodza już słuchy o gigu w Berlinie więc Polska jest wielce prawdopodobna.
|
|
|
|
telipinus |
Dodany dnia 30.05.2008 21:57
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

|
No widzisz Evillady, dlatego tak mało wiedziałem bo to był mój pierwszy koncert Metalliki. Ale spoko luz, jeśli będzie się jeszcze coś działo, jak nie w Polsce to i do Berlina się ruszy, aby podnieść rękę kiedy James zapyta się: "kto już widział Metallikę ?!"
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 31.05.2008 17:05
|

Status upomnień:

|
Eeeee tam. Podniesiesz, a potem usłyszyć, że podnosisz tylko dlatego, żeby nie wyjść na ***** Byłeś na koncercie, to wiesz, co James powiedział w miejscu gwiazdek. To kulturalny portal jest, to nie będę cytować
|
|
|
|
telipinus |
Dodany dnia 31.05.2008 17:28
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

|
Tak, ale z drugiej strony wiem to dla siebie...a co o mnie pomyśli James albo Lars, czy osoba stojąca obok...to nie ma znaczenia.
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 31.05.2008 21:05
|

Status upomnień:

|
A dla mnie właśnie ma znaczenie Strasznie fajne uczucie, kiedy Rob patrzy na Ciebie ze sceny, pokazuje na Ciebie palcem, a potem wali się w serducho. Kiedy Kirk wskazuje na Ciebie, staje na przeciwko i wycina solówkę, do któregoś z utworów. Kiedy James puszcza Ci oczko, a Lars przerywa grę, staję na bębnach i pokazuje na Ciebie, a potem unosi oba kciuki do góry, by na koniec koncertu szukać Cię w tłumie i rzucić Ci pałeczkę, którą grał cały koncert. Wtedy wiesz, że chłopaki Cię dostrzegli, że w jakiś tam sposób, Twoja obecność na koncercie była dla nich ważna i tego się nie zapomina wierz mi
|
|
|
|
telipinus |
Dodany dnia 01.06.2008 15:31
|

Stały Bywalec

Status upomnień:

|
Masz rację, i to zupełną. Kiedy widzą naszą energię i cieszą się nią i przyswajają ją sobie. Chyba każdy zespół to chce i nie każdemu możemy to dać... tak jak w związku. Bo przecież każde spotkanie z takimi charyzmatykami to związek.
Mnie bardziej chodziło o sam fakt bycia na koncercie pierwszy bądź któryś tam już raz. Podejścia czysto elementarnego, czy ktoś pomyśli, że kłamię czy nie... ważne jak się bawisz i nic tego nie może zmienić, a czy złapiesz jakiś gadżet, to inna sprawa, której nie poruszałem, a którą fajnie opisałaś
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 01.06.2008 17:07
|

Status upomnień:

|
Łapanie gadżetów, to część zabawy Ja tych koncertów mam już kilka na koncie i czasem mi żal, że aż tyle. Nigdy już nie będzie mi dane przeżyć tego po raz pierwszy. A jak wracałam z Katowic z chłopakami (rocznik '91), dla których to był pierwszy koncert i wszystko było dla nich takie nowe i powalające, efekty pyro przed ONE takie oszałamiające, albo kiedy czytam wrażenia z koncertu na forum, ludzi, którzy też byli po raz pierwszy i widać w tych reckach taką naiwność i niczym nie zmąconą radochę, zaskoczenie każdym, najmiejszym drobiazgiem, to myślę sobie, że to jest coś, o co moje wrażenia z koncertu zawsze już będą uboższe i troszkę mi tego szkoda
|
|
|
|
Przemo |
Dodany dnia 01.06.2008 17:12
|

Status upomnień:

Data rejestracji: 01.06.2006
|
Domyślam się o czym mówisz. Ja jeszcze nie byłem na koncercie swojego ulubionego zespołu, ale jak tylko będzie gdzieś bliżej, na pewno będę.
Właśnie dostałem bootleg z koncertu Metallici Szkoda, że tylko audio, bo podobno show był niezły
Edytowane przez Przemo dnia 01.06.2008 17:42
|
|
|
|
Evillady |
Dodany dnia 01.06.2008 20:05
|

Status upomnień:

|
Show był kapitalny Ja zamierzam sobie ściągnąć tym razem wersję FLAC, bo ten koncert jest tego wart, ale to jak wrócę do pracy. A bootleg DVD będzie. Spoko maroko, fanklub już nad tym pracuje
|
|
|