Drugi sezon Zakazanego Imperium dobiegł końca. Ostatni odcinek mega zaskakujący, ale nie jest to rzecz na którą czekałem. Więcej nie napisze, żeby nie spojlerować.
Czas Świra? To jakiś sequel?
Ja ostatnio widziałam bardzo dobry film adaptacja książki The Help. Polecam wszystkim, nawet już ciasto z filmu robiłam (ale bez specjalnego składnika jak obejrzycie to zrozumienie) i było przepyszne.
Ja obecnie czekam na premiery The Thing (16 grudnia) i Dziewczyny z Tatuażem (12 stycznia chyba)
jeziu5 napisał/a:
EDIT
Podobna, ale widząc bohaterkę z TA2 w pierwszej kolejności pomyślałem o Hayden Panettiere (znaną z serialu Heroes) Edytowane przez Przemo dnia 14.12.2011 22:40
Obejrzałem ostatnio Baby są jakieś inne i zgadzam się z tym co napisała Evil. Trzeba wiedzieć, że idzie się na Koterskiego i iść na to z pełną świadomością tego faktu. Jest to komedia, nie przeczę, ale z pewnym głębszym zastanowieniem się. Jeśli spodobały się wam poprzednie filmy tego reżysera to obejrzyjcie śmiało - bo mym zdaniem warto.
Ja za to słyszałam, że do Dnia Świra się nie umywa.
Ostatnio widziałam Wstyd. O ile muszę powiedzieć, że lubię ambitniejsze filmy, które innych czasami nudzą, to ten filmy chyba był zbyt ambitny nawet dla mnie. Wątek z siostrą zupełnie chybiony. Scena kiedy śpiewa trwa chyba dobitne 10minut jeżeli nie więcej i to jest prawie całkowite 10min zbliżenia na twarz.
Przesadnie wulgarny. Czasami naprawdę się już zastanawiałam, czy zrobienie filmu z większą ilością nagiego ciała bez wstawiania go do sekcji XXX jest w ogóle możliwe. Nie wiem czy to miało szokować, czy sprawiać że każdy zastanowi się nad własnym życiem. Dla mnie w efekcie po prostu nudziło.
Drugi film to Żelazna Dama z Meryl. Oskarowa rola, choć tak naprawdę nie wiem za co. Film nie stawiał przed nią zbytnich wyzwań, choć może po prostu widziałam ją już w zbyt wielu produkcjach i jestem przyzwyczajona do poziomu.
Ogólnie film przypominał mi trochę Niczego nie Żałuję, który również był pocięty na przeszłość i teraźniejszość. Nie lubię takiego misz-maszu. O ile w Memento taki zabieg miał sens i efekt był całkiem dobry, to w filmach biograficznych bardziej wygląda to na zbyt wielką ambicję przy montażu. Czasami wręcz nie wiadomo czy to wspomnienie, czy aktualna teraźniejszość wspominana z tej ostatniej teraźniejszości, ponieważ pokazane są trzy okresy życia.
Jeśli ktoś lubi się bać i nie widział dawno dobrego horroru, nudzą go hektolitry krwi, to polecam film Kobieta w Czerni z tego roku.
Takiego filmu nie widziałam od czasu Blair Witch Project. Na prawdę jest się czego bać i film jest zrobiony genialnie.
Zapraszamy do naszego Częstochowskiego Bractwa LARP-u!
25.03.2012 17:12
Tak? No proszę, ja właśnie słyszałam, że tam nie ma się czego bać i wszystko co straszne pokazali już w trailerze. Co mnie akurat trochę uspokoiło, bo bać się nie lubię, ale chciałam zobaczyć nowego Pottera.
Edit 31.05.2012 07:45:
W końcu na Kobiecie nie byłam, bo nikt nie był na tyle odważny żeby ze mną obejrzeć.
Kto oglądał The Avengers? Świetny film, jeśli chodzi o filmy z superbohaterami. Oczywiście Stark najlepszy, już zacementował sukces Roberta Downey Jr. w roli Iron Mana. Teraz czekam z niecierpliwością na trzeci film człowieka z żelaza.
The Avengers są o tyle dobrym filmem, że nie są przesadnie pompatyczni o samych sobie. Większość żartów jest rzeczywiście śmieszna, a nie wymuszona, acz są też takie, które wiadomo, że mają być żartem jak się zaczynają i przez to wcale śmieszne nie są
Całościowo jednak solidny film, no i trzeba przyznać, że ogólne doświadczenie, na które zbiera się kilka innych filmów jest dość imponujące. W tych czasach pociągnąć coś, co ma tyle części jest nie lada wyzwaniem, w dodatku od praktycznie nowo założonego studia samego Marvela. Stracili kilku aktorów w drodze do finału, ale i tak jest dobrze.
O ile The Avengers pozytywnie mnie zaskoczyli, o tyle Mroczne cienie mnie zawiodły Ni to komedia, ni horror, ni pastisz... właściwie nie wiadomo co to jest. Raz ma być zabawnie, a po chwili bohaterzy wygłaszają całkowicie absurdalne kwestie z poważną miną. Aż żal przyznać, ale to chyba najgorszy film Burtona jaki widziałam. Nie dziwię się, że zyski z filmu są dużo poniżej oczekiwań, podczas gdy The Avengers bije rekordy.
Mi się osobiście najbardziej śmieszna wydała scena między Lokim, a Iron Manem w jego posiadłości Ale film rzeczywiście niczego sobie. Polecam do obejrzenia.
A fanów wszelakich rzeczywistości alternatywnych zachęcam do spojrzenia na film "Biegnij Lola Biegnij!". Naprawdę ciekawy.
31.05.2012 21:07
A może tak powiecie dlaczego dany film jest ciekawy, a nie tylko, że jest
Scena Hulk & Loki chyba bardziej pamiętliwa
Edit 08.06.2012 01:17:
Czy widzieliście reklamę na YT, która reklamuje Sherlock'a na BBC Entertainment w niedzielę o 22:00 w cyklu London Calling? W tą niedzielę pierwszy odcinek drugiej serii. Każdemu kto jeszcze nie oglądał serdecznie polecam.