Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
Blair Witch Project
Eggz Eye
Co myślicie o tym genialnym horrorze? Mnie osobiście on się bardzo podoba. Według mnie jest doskonały. A dlaczego? A odpowiem. Grin
Twórcy filmu stworzyli coś wiarygodnego. Coś w co się wierzy. Aktorzy (nie wiadomo czy można ich tak nazwać...) zagrali (tego też nie wiadomo...) doskonale.
To był pierwszy film na jakim się naprawdę przestraszyłem.
Nie ma w nim hektolitrów krwi, super świetnych efektów specjalnych. Jest w nim to, co chciałbym zobaczyć w każdym porządnym horrorze. Jest w nim.... S.T.R.A.C.H.
img48.imageshack.us/img48/3410/images2xb.jpg

daz
Dupa tam, nie strach:) Pewnie nikt sie ze mna nie zgodzi, ale film jest sredni. Co tam fajnego jest? Bodaj trojka ludzi biega sobie w nocy po lesie i mysla, ze fajni sa czy cos. Plus cala otoczka medialna, plus druga jeszcze gorsza czesc sklada sie na cos, czego nie chce sie ogladac.
wszyscy spiewaja, wszyscy klaszcza w dlonie
img509.imageshack.us/img509/3741/avat7xv.jpg

Eggz Eye
Coś czego nie da się oglądać?? Widziałeś drugi taki film? Tu chodzi o to, że ten film jest nagrany zwykłą kamerą i daję uczucie prawdziwości, realności. Podejrzewam, że jeśli byłby to zwykły film to nie zdobyłby tylu fanów na całym świecie. :evil:

HAKU
Tak zgadzam sie Blair jedynka jest super :) Daz mowi ze zle bo sie zsikal podczas odladania ;p
Moze nie jest to jakies super straszne ale ten film ma w sobie to cos. Nie ma drugiego takiego :) No druga czesc juz jest naciagana chociaz obejrzec tez sie dalo.
wsi.edu.pl/~lacelpa/lying_sig.png

krówka
oooo tak GrinGrinGrin.. Blair (oczywiscie I) to jeden z moich ulubionych filmów tego typu. Bardzo ciekawy pomysł z tą amatorską kamerą i w ogóle trzyma klimat. Dwójka już fakt naciągana, już się wkradła komercha, ale da się obejrzeć :-)
www.bezkitu.com/bannery/bezkitu.gif

daz
No i wiedzialem. Nie znacie sie i tyleGrin Ktos sobie wymyslil bajeczka, nie wlozyl sobie w to nawet duzo kasy i fiuuuuuuu, sukces. Jedynie dobry jest wlasnie ten pomysl - male srodki i duzy efekt.

krówka
ale Daz.... o to chodzi.... jak ma się dużo kasy to potem film jest przekombinowany.. a tutaj nawet nie ma krwawych scen zabardzo... i takie horrory są najlepsze.... nie widzisz, do końca nie wiesz co się dzieje a się boisz. to jest sztuka, no bo co za filozofia pokazać rozlatujace się zwłoki i kogoś przestraszyć... trzeba to podejść z innej strony.
A książke ktoś czytał ? to nie jest o tych studentach, bardziej o wiedźmie. polecam.

daz
Ale ja nie mowie, ze dobry horror musi miec trupa za kazdym zakretem. W Blair co jest strasznego? Las? Noc? Jakas staruszka, ktorej nawet nie ma?

krówka
nooooo .. żebyś wiedział .. właśnie o to chodzi. o to, że ten las jest ciemny, że ich coś tam nachodzi, że oni sami bardzo nie wiedzą co robią. No i jak już mówiłam sposób nakręcenia daje dużo.
No nie wiem jak Ty ale ja sie boje po ciemnku po lesie łazić. sama w dodatku Pfft bez uzbrojenia .. brrr

daz
To nic tylko wziac kamere i do lasu! A moze sie cos ciekawego znajdzie, pozniej sie zrobi film no i slicznie. Tjaaa

krówka
ale to nie jest zły pomysł !!! Sweet.

Black Predator
daz napisał:
To nic tylko wziac kamere i do lasu! A moze sie cos ciekawego znajdzie, pozniej sie zrobi film no i slicznie. Tjaaa

A wiesz, że to nie jest zły pomysł? :)
Zaraz pędzę do lasu zrobić Blair Witch III Grin
Ale film mi się podobał, tak w ogóle.......
"Obejrzyjcie swe dłonie i twarze, są czerwone od Boga krwi,
Zastnanówcie się, co zrobiliście, czy naprawdę Go zabiliście?"

daz
O, czemu sa dwa posty moje?:> To co krowka, masz kamere?Grin Ale tak powaznie, no jakos nikt mnie nie przekonal, ze w filmie jednak cos jest. I w sumie nie zaluje.

drozda - już jest jeden, za mocno wyślij pewnie przycisnąłeś Wink2

Don Killuminati
Wszyscy przeciw Dazowi :) Ja też się dołączę - "Blair Witch Project" spełnia swoje zadanie, trzyma w napięciu, wywołuje niepokój. Amatorzy mieli świeży pomysł i zrealizowali go prawie bez budżetu. Prostą i tanią metodę wybrali na horror - mniej pokazać, więcej sugerować. Ja oglądałem film bez świadomości całej medialnej otoczki, jakoś tak się stało, że informacje o "Blair" omijały mnie przed obejrzeniem... No i bez tego zadziałał na wyobraźnię. Atmosfera jest ładnie zbudowany i zakończenie jest tak przyjemnie niepokojąco minimalistyczne. Co prawda jest to tylko film klimatu, pod tą warstwą nie znajdzie się nic więcej. Ale jeśli swoją jedyną powinność spełnia, to czemu nie?
Pantala Naga Pampa

HAKU
Daz pewnie sie zsikal jak ogladal a nie chce sie przyznac ;p A tak wogole to on tylko bajki dla dzieci oglada hehe.

krówka
hmm.. no no, kamery nie mam ale to najmniejszy problem Pfft. Zróbmy w tym moim lesie bo on taki klimatyczny jest Grin. Pobijemy tych od wiedźmy Blair, bo wiedźma Skoczowska jest straszniejszaPfft

Eggz Eye
Plagiat. :) Byłby plagiat.
Amatorzy wpadli na taki pomysł i chwała im za to.
Jeden z lepszych horrorów jakie oglądałem, a oglądałem ich dużo. :)

Black Predator
Byłby plagiat.

O, nie, drogi Mistrzu.
Krytycy by to nazwali RIMEJKIEM Lol
"Obejrzyjcie swe dłonie i twarze, są czerwone od Boga krwi,
Zastnanówcie się, co zrobiliście, czy naprawdę Go zabiliście?"

Eggz Eye
Zwłaszcza w naszym wykonaniu byłby to doskonały "rimejk".

HAKU
Nakrecenie czegos takiego bylo by fajne :) Licze na glowna role tej baby jagi w tymze rimejku ;p

Przejdź do forum: