Blair Witch Project
|
Eggz Eye |
Dodany dnia 07.02.2006 18:04
|

Gaduła

Status upomnień:

Data rejestracji: 10.12.2005
|
Co myślicie o tym genialnym horrorze? Mnie osobiście on się bardzo podoba. Według mnie jest doskonały. A dlaczego? A odpowiem.
Twórcy filmu stworzyli coś wiarygodnego. Coś w co się wierzy. Aktorzy (nie wiadomo czy można ich tak nazwać...) zagrali (tego też nie wiadomo...) doskonale.
To był pierwszy film na jakim się naprawdę przestraszyłem.
Nie ma w nim hektolitrów krwi, super świetnych efektów specjalnych. Jest w nim to, co chciałbym zobaczyć w każdym porządnym horrorze. Jest w nim.... S.T.R.A.C.H.
|
|
|
|
daz |
Dodany dnia 07.02.2006 20:37
|

Gaduła

Status upomnień:

|
Dupa tam, nie strach Pewnie nikt sie ze mna nie zgodzi, ale film jest sredni. Co tam fajnego jest? Bodaj trojka ludzi biega sobie w nocy po lesie i mysla, ze fajni sa czy cos. Plus cala otoczka medialna, plus druga jeszcze gorsza czesc sklada sie na cos, czego nie chce sie ogladac.
wszyscy spiewaja, wszyscy klaszcza w dlonie

|
|
|
|
Eggz Eye |
Dodany dnia 07.02.2006 22:07
|

Gaduła

Status upomnień:

|
Coś czego nie da się oglądać?? Widziałeś drugi taki film? Tu chodzi o to, że ten film jest nagrany zwykłą kamerą i daję uczucie prawdziwości, realności. Podejrzewam, że jeśli byłby to zwykły film to nie zdobyłby tylu fanów na całym świecie. :evil:
|
|
|
|
HAKU |
Dodany dnia 07.02.2006 22:18
|

Powoli się rozkręca

Status upomnień:

Data rejestracji: 15.12.2005
|
Tak zgadzam sie Blair jedynka jest super Daz mowi ze zle bo sie zsikal podczas odladania ;p
Moze nie jest to jakies super straszne ale ten film ma w sobie to cos. Nie ma drugiego takiego No druga czesc juz jest naciagana chociaz obejrzec tez sie dalo.
|
|
|
|
krówka |
Dodany dnia 08.02.2006 12:33
|

Gaduła

Status upomnień:

Data rejestracji: 18.12.2005
|
oooo tak   .. Blair (oczywiscie I) to jeden z moich ulubionych filmów tego typu. Bardzo ciekawy pomysł z tą amatorską kamerą i w ogóle trzyma klimat. Dwójka już fakt naciągana, już się wkradła komercha, ale da się obejrzeć :-)
|
|
|
|
daz |
Dodany dnia 08.02.2006 13:30
|

Gaduła

Status upomnień:

|
No i wiedzialem. Nie znacie sie i tyle Ktos sobie wymyslil bajeczka, nie wlozyl sobie w to nawet duzo kasy i fiuuuuuuu, sukces. Jedynie dobry jest wlasnie ten pomysl - male srodki i duzy efekt.

|
|
|
|
krówka |
Dodany dnia 08.02.2006 13:46
|

Gaduła

Status upomnień:

|
ale Daz.... o to chodzi.... jak ma się dużo kasy to potem film jest przekombinowany.. a tutaj nawet nie ma krwawych scen zabardzo... i takie horrory są najlepsze.... nie widzisz, do końca nie wiesz co się dzieje a się boisz. to jest sztuka, no bo co za filozofia pokazać rozlatujace się zwłoki i kogoś przestraszyć... trzeba to podejść z innej strony.
A książke ktoś czytał ? to nie jest o tych studentach, bardziej o wiedźmie. polecam.
|
|
|
|
daz |
Dodany dnia 08.02.2006 14:19
|

Gaduła

Status upomnień:

|
Ale ja nie mowie, ze dobry horror musi miec trupa za kazdym zakretem. W Blair co jest strasznego? Las? Noc? Jakas staruszka, ktorej nawet nie ma?

|
|
|
|
krówka |
Dodany dnia 08.02.2006 15:06
|

Gaduła

Status upomnień:

|
nooooo .. żebyś wiedział .. właśnie o to chodzi. o to, że ten las jest ciemny, że ich coś tam nachodzi, że oni sami bardzo nie wiedzą co robią. No i jak już mówiłam sposób nakręcenia daje dużo.
No nie wiem jak Ty ale ja sie boje po ciemnku po lesie łazić. sama w dodatku bez uzbrojenia .. brrr
|
|
|
|
daz |
Dodany dnia 08.02.2006 15:14
|

Gaduła

Status upomnień:

|
To nic tylko wziac kamere i do lasu! A moze sie cos ciekawego znajdzie, pozniej sie zrobi film no i slicznie. Tjaaa

|
|
|
|
krówka |
Dodany dnia 08.02.2006 15:15
|

Gaduła

Status upomnień:

|
ale to nie jest zły pomysł !!! .
|
|
|
|
Black Predator |
Dodany dnia 08.02.2006 15:24
|

Gaduła

Status upomnień:

Data rejestracji: 06.02.2006
|
daz napisał:
To nic tylko wziac kamere i do lasu! A moze sie cos ciekawego znajdzie, pozniej sie zrobi film no i slicznie. Tjaaa
A wiesz, że to nie jest zły pomysł? 
Zaraz pędzę do lasu zrobić Blair Witch III 
Ale film mi się podobał, tak w ogóle.......
"Obejrzyjcie swe dłonie i twarze, są czerwone od Boga krwi,
Zastnanówcie się, co zrobiliście, czy naprawdę Go zabiliście?"
|
|
|
|
daz |
Dodany dnia 08.02.2006 17:41
|

Gaduła

Status upomnień:

|
O, czemu sa dwa posty moje?:> To co krowka, masz kamere? Ale tak powaznie, no jakos nikt mnie nie przekonal, ze w filmie jednak cos jest. I w sumie nie zaluje.
drozda - już jest jeden, za mocno wyślij pewnie przycisnąłeś

|
|
|
|
Don Killuminati |
Dodany dnia 09.02.2006 13:49
|

Nowicjat

Status upomnień:

Data rejestracji: 26.12.2005
|
Wszyscy przeciw Dazowi Ja też się dołączę - "Blair Witch Project" spełnia swoje zadanie, trzyma w napięciu, wywołuje niepokój. Amatorzy mieli świeży pomysł i zrealizowali go prawie bez budżetu. Prostą i tanią metodę wybrali na horror - mniej pokazać, więcej sugerować. Ja oglądałem film bez świadomości całej medialnej otoczki, jakoś tak się stało, że informacje o "Blair" omijały mnie przed obejrzeniem... No i bez tego zadziałał na wyobraźnię. Atmosfera jest ładnie zbudowany i zakończenie jest tak przyjemnie niepokojąco minimalistyczne. Co prawda jest to tylko film klimatu, pod tą warstwą nie znajdzie się nic więcej. Ale jeśli swoją jedyną powinność spełnia, to czemu nie?
Pantala Naga Pampa
|
|
|
|
HAKU |
Dodany dnia 09.02.2006 13:58
|

Powoli się rozkręca

Status upomnień:

|
Daz pewnie sie zsikal jak ogladal a nie chce sie przyznac ;p A tak wogole to on tylko bajki dla dzieci oglada hehe.
|
|
|
|
krówka |
Dodany dnia 09.02.2006 14:12
|

Gaduła

Status upomnień:

|
hmm.. no no, kamery nie mam ale to najmniejszy problem . Zróbmy w tym moim lesie bo on taki klimatyczny jest . Pobijemy tych od wiedźmy Blair, bo wiedźma Skoczowska jest straszniejsza
|
|
|
|
Eggz Eye |
Dodany dnia 09.02.2006 20:43
|

Gaduła

Status upomnień:

|
Plagiat. Byłby plagiat.
Amatorzy wpadli na taki pomysł i chwała im za to.
Jeden z lepszych horrorów jakie oglądałem, a oglądałem ich dużo.
|
|
|
|
Black Predator |
Dodany dnia 09.02.2006 21:55
|

Gaduła

Status upomnień:

Data rejestracji: 06.02.2006
|
Byłby plagiat.
O, nie, drogi Mistrzu.
Krytycy by to nazwali RIMEJKIEM
"Obejrzyjcie swe dłonie i twarze, są czerwone od Boga krwi,
Zastnanówcie się, co zrobiliście, czy naprawdę Go zabiliście?"
|
|
|
|
Eggz Eye |
Dodany dnia 09.02.2006 21:58
|

Gaduła

Status upomnień:

|
Zwłaszcza w naszym wykonaniu byłby to doskonały "rimejk".
|
|
|
|
HAKU |
Dodany dnia 09.02.2006 22:03
|

Powoli się rozkręca

Status upomnień:

|
Nakrecenie czegos takiego bylo by fajne Licze na glowna role tej baby jagi w tymze rimejku ;p
|
|
|