Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
Jaką przygodówkę polecacie? W środku moje preferencje.
achort2007
Cześć. Bardzo lubię grać w przygodówki, w których nie ma zbyt dużo styczności z ludźmi. Wiem, że zawsze w każdej grze przygodowej są rozmowy z ludźmi, ale ja lubię jak jest tego jak najmniej. Przede wszystkim lubię jak w przygodówkach często się chodzi po jakiś podziemiach, kanałach, starych zamkach, cmentarzach, ruinach, opuszczonych kościołach, mrocznych lasach i po wszelakich opuszczonych budowlach gdzie ciężko znaleźć żywą istotę. Preferuje stare gry. I point and click oczywiście. Bardzo mi się podobał Necronomicon, Dracula zmartwychwstanie i Dracula ostatnie sanktuarium. Dwie ostatnie gry to po prostu poezja i najlepsze przygodówki w jakie kiedykolwiek grałem. Polecicie coś ciekawego? Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku Grin

Evillady
Machinarium i Samorosty. Tam w ogóle nie gadasz z ludźmi. Wink2 Wszelkie symulatory łażenia pokroju Kholat, Journey, The Vanishing of Ethan Carter to klimat. Do wyboru, do koloru. Wink2
Ostatnio ukończyłam: Black Mirror III.
Teraz gram: Riven: A Sequel to Myst.

Przemo
Co prawda nie grałem, ale możesz spróbować też The Neverhood albo Armikroga..

agusia16
Jeśli chcesz wyludnienia w grach, to może zmierz się z Mystami i grami mystopodobnymi, tam raczej króluje samotność Grin. Jeśli zaś nie przeszkadza Ci nieco bardziej mroczny i straszny klimat, to możesz spróbować Hidden: on the Trail of the Ancients, Scratches albo Stasis Smile2

Madzius888
Pierwsze przyszły mi na myśl Mysty właśnie, oj tak.
A od mrocznych to można jeszcze dorzucić serię Darkness Within i Baron Wittard Nemesis of Ragnarok.
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine

kasia12
Pomyślałam o Wiedźminie. warto spróbować. :)
Imprezy w Poznaniu dla odważnych.

Trabbik13
Cześć, jakie gry przygodowe z ostatnich 2 lat polecacie?

mili-iwo
wiedźmin jest spoko, polecam

Derponia
Co Wy tak z tym Wiedźminem, kiedy to nawet obok przygodówki nie stało. Nie licząc może konkretnych misji. Od siebie polecam Deponie, świetny humor i klasyczny styl sterowania. Ostrzegam jedynie przed zagadkami, bo stary styl często wiąże się z brakiem logiki :)

Krysia
Dracula ostatnie sanktuarium jeśli lubi ktoś gry w takim klimacie to polecam też inne części.
Widze, że dużo osób poleca Wiedźmina - ja również go lubię, o dziwo cenię polski dubbing, szczególnie glos Pana Jacek Rozenek przypadł mi do gustu, ale ludzie, chyba pomyliliście fora, to nie jest gra przygodowa!!!

Krysia.
krysmet.com.pl

ariel13
Sciągnąłem ostatnio Diablo. Strasznie mnie wciągnęła ta gra

bronek88
Wiedźmin rzeczywiście dość mocno polecany i chyba aż się skuszę, bo zacząłem trochę od drugiej strony, najpierw serial, więc może teraz gra, a dopiero później książka Pfft

Parlara4
Wielkie dzięki za podpowiedzi :) Będę miała niebawem trochę więcej czasu, to sobie pogram Grin

Przejdź do forum: