Postów: 3333 Data rejestracji: 10.06.2007 Skąd: Siemianowice Śląskie
Karolak też mi się nie podobał, lubię też tę rudą, ale opiekowali się tą niefajną dziewczynką, co wymusza niefajność ich ról ;P
Dystrykt9 - warto obejrzeć. Dziwny, niepokojący film sci-fi,ale jednocześnie.... bardzo ludzki - nawet obcy, zwani tu krewetkami, mają swoje struktury, dzieci, o które się troszczą. Zobaczcie sami
Na razie nie mam więcej must see. Dopiero koniec roku: czekam na filmowego Sherlocka!
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine
Ja generalnie nie chodzę do kina na filmy...hmm... rozrywkowe, jakkolwiek dziwnie to brzmi Odpadają więc wszelkiego typu komedie romantyczne, hollywoodzkie superprodukcje, polskie komedie, etc. Takie filmy prędzej, czy później idą w TV więc wybieram takie, które nie są rozrywkowe i przez to nie ma szans, żeby TV je szybko pokazała.
Ostatnio ukończyłam:Black Mirror III. Teraz gram:Riven: A Sequel to Myst.
A wiecie co, ja myślałam że Dystrykt to jakaś reklama Cropp'a xD Bo reklama w TV jakaś taka dzika była, a potem byłam w Pasażu i na słupkach w Croppie były taśmy z tym alienem i napisem wstęp tylko dla ludzi czy jakoś podobnie. Potem zobaczyłam plakat w kinie i moje zdziwienie było jeszcze większe.
O bosz, nie lubię Karolaka. Każdy wywiad z nim wieje o taaak, jestem supersamiec, kobiety na mnie lecą, a jest po prostu okropny. I okropny to mało powiedziane.
Ja czekam na Alicję w Krainie Czarów i Opowieść Wigilijną. Sherlocka jak Madzius, no i Dziewięć, bosz, po zobaczeniu trailera to po prostu mus! Z resztą wszystko z Judi Dench to mus Julie i Julia oczywiście też przez Meryl Streep.
Wilkołak
reżyseria Joe Johnston, polska premiera: 26.02.2010
Alicja w Krainie Czarów
YouTube Video
reżyseria Tim Burton, polska premiera: 05.03.2010 Depp, Burton i przepis na świetny film gotowy Tylko dlaczego Alicja po powrocie nie jest taka jak American McGee's Alice?
Pudełko
reżyseria Richard Kelly, polska premiera: 19.03.2010 Od czasu pierwszego trailera jestem bardzo ciekawa tego filmu, chociaż może okazać się tak samo idiotyczny jak Wrota do Piekieł
The Bounty Hunter
reżyseria Andy Tennant, polska premiera: 09.04.2010 Od czasu Rock'N'Rolli jestem bardzo podatna na filmy z Gerard'em Butler'em xD
Legion
YouTube Video
reżyseria Scott Stewart, polska premiera: 23.04.2010 Paul Bettany jako anioł normalnie film na faktach Boscy wysłannicy z bronią kojarzą mi się z Siewcą Wiatru, Kossakowskiej
Koszmar z ulicy Wiązów
reżyseria Samuel Bayer, polska premiera: 14.05.2010 Remake znanego filmu, ale Freddy ma być usprawiedliwiony w swoich akcjach, więc czar pryska, ale ciekawość pozostaje.
Robin Hood
YouTube Video
reżyseria Ridley Scott, polska premiera: 14.05.2010 Z tym reżyserem nie boję się zobaczyć kolejnego Króla Artura z wklęsłobiustną Keirą Knightley
Książę Persji (aka Prince of Persia: The Sands of Time)
reżyseria Mike Newell, polska premiera: 21.05.2010 Jaki gamer nie będzie chciał tego zobaczyć? xD Niech zgadnę... reedycja gry wraz z premierą filmu? Producenci Piratów z Karaibów, więc pewnie szykuje się kolejna seria.
Seks w wielkim mieście 2
reżyseria Michael Patrick King, polska premiera: 28.05.2010 Taaak, taaak, wiem co zaraz usłyszę, ale cóż, jestem fanką serii i nic na to nie poradzę
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
reżyseria David Slade, polska premiera: 02.07.2010 Taaak, taaak, pewnie znowu się nasłucham. Kolejna zmiana reżysera, osiem miesięcy po poprzedniej części... hm... oficjalnego trailera jak na razie nie ma, ten doczepiony to tytułu to tylko zlepek z innych części i filmów oraz trochę napisów, ale obrazuje to co trzeba.
Shrek Forever (aka Shrek Forever After)
reżyseria Mike Mitchell, polska premiera: 09.07.2010 Cóż, trudno nie zobaczyć kolejnej odsłony. Tylko dlaczego ostatnio wszystko robią w 3D?
Drużyna A
reżyseria Joe Carnahan, polska premiera: 06.08.2010 Nigdy nie spodziewałam się tego zobaczyć w kinie xD Lambo na trailerze niestety to już nie ten sam mr. T
Ostatni Władca Wiatru
reżyseria M. Night Shyamalan, polska premiera: 03.09.2010 Mam sentyment do takich bajkowych filmów.
Priest
reżyseria Scott Stewart, polska premiera: 08.10.2010 Niestety trailera jeszcze nie ma, więc podczepiona pod tytuł jest wizytówka z Filmweb'a. Paul Bettany "odwraca się od Kościoła, by wytropić morderczą grupę wampirów, którzy porwali jego bratanicę". Filmik z planu klik.
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
reżyseria Michael Apted, polska premiera: 25.12.2010 Ciekawa rzecz, filmu miało nie być z przyczyn finansowych, Disney wolał zainwestować w inne produkcje, a tu jednak. Każdy kto czytał Narnię wie, że w tej części Piotra i Zuzanny już nie będzie, bo stali się za starzy. Natomiast zastąpi ich postać kuzyna Eustachego oraz rozwinięta rola Kaspiana. Trailer podczepiony do tytuły nie jest oficjalny.
Dorian Gray
reżyseria Oliver Parker, światowa premiera: 09.09.2010, polska: 2010 Książę Kaspian w innej roli Ekranizacja powieści Oskara Wilde'a, postać Doriana jest znana z Ligi Niezwykłych Dżentelmenów.
Season of the Witch
YouTube Video
reżyseria Dominic Sena, światowa premiera: 18.03.2010 Będzie w Polsce czy nie? Oto jest pytanie.
Solomon Kane
reżyseria Michael J. Bassett, światowa premiera: 16.09.2009 Film wyszedł w 2009, ale nie był w Polsce i jakoś nie ma planów na ten film. Nie cierpię tego, to tak jak z Juno, o uee, nastolatka zachodzi w ciążę, to nie film dla Polaków, ale jak film dostał Oskara za scenariusz to zaraz trafił na polskie afisze. Postać Kane'a stworzona przez Roberta E. Howarda.
Czy ktoś jeszcze zauważył, iż ostatnio w trailerach używana jest muzyka z minionych lat? Tak jak np Placebo do Daybreakers.
Edytowane przez Kami dnia 16.01.2010 06:31
Jak dla mnie to Shrek Tzn. na pewno się wybiorę chociaż dobrze wiem, że ta część znowu będzie słabsza od poprzednich. A Madzius na pewno pójdzie na Sherlocka
Od Avatara specjalistą jest telipinus. Ja widziałam Parnassusa. Film jest tak dziwny, że aż trudno go opisać, ale warto zobaczyć. Zupełnie nie spodziewałam się, że będzie osadzony w naszych realiach. Całościowo może być trochę nużący, ale ma swoje śmieszne epizody.
Wzięty z opery... kostiumowy znaczy? A to źle?
Jak dla mnie za dużo osób jest na plakacie, Depp i Law pojawiają się na jakieś 10 minut, ale rozumie, że wielkie nazwiska po prostu muszą pojawić się na bilbordzie.
Postów: 3333 Data rejestracji: 10.06.2007 Skąd: Siemianowice Śląskie
Ja słyszałam, że na Avatara trzeba iść. Nie dla fabuły czy efektów, ale po prostu dla piękna
Muszę obejrzeć dwa filmy, ale nie wiem kiedy się wybiorę:
Sherlocka oczywiście
Millenium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
Jako wielka fanka Wallandera muszę zobaczyć najnowszy szwedzki kryminał, już jest w kinach, ale kurcze nie ma go nigdzie w pobliżu.
Gram w: Law&Order
Ostatnio ukończyłam: The Dream Machine
Eeee tam specjalista, że 2 razy widziałem Avatara to już specjalista ... recenzje są, że to kupa?? Powiem tyle, ten film to jak cudowny spacer po niezwykłej krainie w amerykańskim stylu, warto obejrzeć, warto się wczuć.
"Nie podoba się to nie słuchaj, a kłamać nie przeszkadzaj" K. Jeskow
Takich krajobrazów w National nie zobaczysz xD
Mało filmów kostiumowych... obecnie jest Parnassus i Templariusze jeśli weźmiemy pod uwagę kostiumy z dawnych lat, bo w końcu do każdego filmu zatrudnia się kostiumologów odpowiadających za stroje postaci. Osobiście uwielbiam takie filmy wielkie i paradne suknie... gdyby nie te wszy we włosach, to aż chciałabym w takich czasach żyć.
I jeszcze to, co te Panny nosiły w tych sukniach. Polecam książki historyczne poświęcone kulturze dnia codziennego tamtych czasów. Nie dziwota, że te wszystkie damy wylewały potem na siebie tony perfum i non stop się wachlowały