Zobacz temat

Kto tu jest? 1 Gości
 Drukuj temat
Piraci z Karaibów 1 i 2 (nadchodzi 3)
Rincewind
Hej!
Może ktoś z was oglądał ten film? IMHO jest rewelacyjny. Świetna, prześmieszna, nieco groteskowa rola Johnny'ego Deppa, (captain, CAPTAIN Jack Sparrow!), Lol reszta też cool, klasyczny styl, świetna realizacja, po prostu miód! Co sądzicie o tym "swashbuckling movie", folks?
Edytowane przez Rincewind dnia 09.08.2006 20:23
Profesor Okrutnej i Niezwykłej Geografii, NU

krówka
a tak oglądałam ... bardzo mi sie podobało ... jak chyba każdy film z Deppem (czekolada np) bardzo lubie tego aktora (nie tylko za wygląd Pfft) hmm ... to było dość dawno wiec wiele o tym filmie powiedziec nie moge juz (ta pamiec kiedys mnie zabije Pfft)
www.bezkitu.com/bannery/bezkitu.gif

Hardcore
Świetny film , wspaniała gra aktorska Johny Deppa , trochę pedałkowaty Orlando Bloom (z drugiej strony kiedy nie był? :twisted: ) klimatyczna muzyka , ciekawa historia i dużo niezłego humoru. Bardzo przyjemne kino zarówno dla starszych jak i młodszych kinomanów.
Faust do Diabła - Chwilo Chwilo Trwaj

krówka
jej Hardcore to zabrzmiało jak recenzja ze Świata
Kobiety ;-)
A Orlando to przecież łowca nastoletnich serc !!

Eggz Eye
Taaa... film nawet całkiem niezły. Nie nudziłem się przy nim, a to dobrze.
Rzeczywiście Orlando Bloom trochę pedałkowaty, a nastolatki sam nie wiem czemu lubią pedałkowatych aktorów. :twisted:
img48.imageshack.us/img48/3410/images2xb.jpg

HAKU
No ten film jest na prawde dobry, obejrzalem 3 razy i za kazdym razem mi sie podobal Pfft
A pedalkowaty Bloom robi dodatkowy klimat pedalkowatego migolka w filmie Pfft
wsi.edu.pl/~lacelpa/lying_sig.png

Rincewind
HAKU napisał:
obejrzalem 3 razy

Nooo... Ja obejrzałem z kilkanaście razy. 8) Więc to MUSI być świetne. Fakt, Mr. Bloom trochę pedałkowaty, ale czego tu po nim oczekiwać - wszystkie role ma podobne (vide Legolas), w takim pedałkowatym stylu. Ale w sumie to nie przeszkadza.

Hardcore
To może zrobimy oddzielny temat pt. ,,Pedałkowaty/Boski/Wspaniały/Szekszowny Orlando B." :) ?

krówka
Hardcore napisał:
To może zrobimy oddzielny temat pt. ,,Pedałkowaty/Boski/Wspaniały/Szekszowny Orlando B." :) ?

taak taaaaak taaaaaak ! zróbmy zróbmy ! GrinGrin

Hardcore
krówka napisała:
Hardcore napisał:

taak taaaaak taaaaaak ! zróbmy zróbmy ! GrinGrin

Mówisz i masz :)

Rincewind
Kto widział "dwójkę"?!!
Wczoraj byłem w kinie. "Skrzynia Umrzyka" (zdecydowanie wolę takie tłumaczenie "Dead Man's Chest" niż oficjalne "Skrzynia Umarlaka"Wink2 jest IMO równie genialna co "Klątwa Czarnej Perły". Zwijałem się ze śmiechu przy niektórych scenach (ucieczka w klatce, pojedynek na Isla de Cruces - toczące się koło LOL!:lol - i kilku(nastu?) innych. Elementy komediowe są jeszcze lepsze niż w jedynce. Niczego nie brakuje nowemu "Złemu" - największej legendzie morskiej we własnej osobie. Sceny walk, ucieczek, pojedynków i wszystkiego, co musi się znaleźć w 'Swashbuckling movie" - wyśmienite. Genialne role przede wszystkim Johny'ego Deppa i innych (rewelacyjne wrażenie zrobiła na mnie Keira Knightley jako Elizabeth Swann - postać ta przeszła dużą ewolucję i Elizabeth z dwójki sporo różni się od tej z pierwszej części.). Fabuła równie dobra jak w prequelu (czyli fantastyczna) - nieco bardziej mroczna, najeżona zwrotami akcji ("So tell me - what happened to my ship" ) Wreszcie - muzyka - stworzona tak jak poprzednio przez Hansa Zimmera - GE-NIAL-NA!!! Wręcz nie mam słów, po prostu trzeba (TRZEBA!) ją usłyszeć na własne uszy. Cóż więcej mówić - NIECH ŻYJĄ PIRACI! (zwłaszcza Kapitan Jack Sparrow)
Jako hołd dla filmu od dziś zmieniam podpis. "Skrzynia" zachwyciła mnie, a miejscami wręcz rozwaliła na milion drobnych kawałeczków. Czekamy na "trójkę"! (Pirates of the Carribean: At World's End, światowa premiera 24.05.2007 - przy odrobinie szczęścia w czerwcu, może na początku lipca zobaczymy ją na ekranach polskich kin. Do zobaczenia Na Krańcu Świata!
Edytowane przez Rincewind dnia 31.07.2006 16:51

krówka
kurcze....no ja bym sie wybrała na dwójke....tylko jakoś mijam ciągle się z tym kinem Pfft poczekam aż wyjdzie na dvd Pfft
ale widziałam jak kręcili Skrzynie Umarlaka w niejakim exlusive...no i cholera sceneria świetna, Depp jak zawsze boski! ponoć,żeby nakręcić jakis tam kawałek w dżungli czy na wyspie (niepamiętam) musieli przepłynąć spory kawałek w jakimś wąwozie,czy jaskini bo to była jedyna droga na miejsce pracy.A by nakręcić scene na białej wyspie mieli jakieś 20 minut chyba, bo wyspa tylko w określonym czasie jest odkryta..reszte dnia spędza pod wodą. zapowiada się ciekawie,kto mi postawi bilecik ?

Rincewind
krówka napisał/a:
ponoć,żeby nakręcić jakis tam kawałek w dżungli czy na wyspie (niepamiętam) musieli przepłynąć spory kawałek w jakimś wąwozie,czy jaskini bo to była jedyna droga na miejsce pracy. A by nakręcić scene na białej wyspie mieli jakieś 20 minut chyba, bo wyspa tylko w określonym czasie jest odkryta..reszte dnia spędza pod wodą.

Nieźle. Ja słyszałem, że mieli problemy z tambylcami (znaczy się z ludnością zamieszkującą jedną z wysp), którzy sprzeciwiali się kręceniu. Słyszałem też, że w dwójce miał wystąpić Keith Richards (będzie w trójce), ale... spadł z palmy.Knebel Ouch.

SilverMoon666
Film super Johny Depp świetnie stworzył swoją postać (podobno),lecz teraz znudził mi się ten film kiedyś naprawdę mi się podobał ,teraz inne zainteresowania.
Zapraszamy do naszego Częstochowskiego Bractwa LARP-u!

Forum:
www.bractwo-larpu...

Nasz pierwszy filmik z LARP-a
http://www.youtub...JSJxvAqPs4

Kami
Podobno? Depp zagrał świetnie, ale on zawsze odnajduje się w rolach trochę kopniętych ludzi.

Nie wiem co masz na myśli mówiąc o zainteresowaniach. Ja jakoś nie interesuję się tematyką piratów, a film od czasu do czasu oglądam. Wink2

SilverMoon666
mam na myśli zainteresowanie innym gatunkiem filmów.Po prostu Piraci nie należą teraz do grona moich ulubionych filmów:)
Słyszałam,że Depp sam wykreował swoją postać,ale może to być równie dobrze plotka,wiec dlatego wstawiłam słowo podobno:)
Edytowane przez SilverMoon666 dnia 03.09.2009 14:01

Forum:
www.bractwo-larpu...

mertruve
Ano sam wykreowal. Wzorowal sie na postaci Keitha Richardsa z Rolling Stonesow, ktory w 3 czesci zagral jego ojca (Jacka Sparrowa). CHodzi o styl poruszania sie i mowienia. Jak moze teraz nie nalezec do grona ulubionych filmow? Jak sie lubi jakis film to sie go lubi caly czas;P Moze Cie znuzyc zbyt czeste ogladanie, ale dalej go lubisz=] Grono zazwyczaj sie powieksza, rzadziej pomniejsza.
Trylogia Piratow byla bardzo dobra. Robia 4 czesc z Jackiem Sparrowem, ale troche sie obawiam o ten projekt. Martwi mnie zmiana rezysera. Nie boje sie jednak o Deppa, on z kazdej roli robi perelke. Dlatego warto zainteresowac sie jego nowym projektem - Alicja w Krainie Czarow gdzie zagra Szalonego Kapelusznika. No i projekt robi wspanialy duet: Burton - Depp. Im filmy dobrze wychodza.

SilverMoon666
Można tak to ująć jak to powiedział MertruveGrin Też się obawiam 3 już troszkę była inna niż poprzednie.1 część według mnie najlepsza.
Edytowane przez SilverMoon666 dnia 03.09.2009 14:41

Forum:
www.bractwo-larpu...

Kami
mertruve napisał:
Robia 4 czesc z Jackiem Sparrowem (...)

Już prawie o tym zapomniałam xD Z innym reżyserem, czy nie, Depp zawsze wychodzi po swojemu, więc raczej nie ma co się bać. Jednak rzeczywiście z Burtonem mają najlepsze pomysły.

Przejdź do forum: